Actuele tijd

Wij vertrokken op Hemelvaartsdag PDF Afdrukken E-mail
Op dinsdag 8 mei kwamen wij om 17 uur thuis van een heerlijk weekje Kos en het plan was om woensdagmorgen weer met de camper te vertrekken richting Spanje. Maar dat was toch echt iets te veel van het goede. Er moest nog zo veel gebeuren, dat dit niet haalbaar was en we besloten ons vertrek een dag uit te stellen.
Dat was een zeer goede beslissing. Ria kon op haar gemak de was weg werken en de camper verder in ruimen en ik kon nog even door de tuin kruipen. Met de lunch werden we verrast door een bezoek van Ans en Toni, die toen door Hapert fietsten. Gezellig samen gelunched. Zij hadden geluk dat we nog thuis waren.
Na de middag nog maar even de tuinpomp laten maken, zodat ik, als we weer thuis zijn, kan sproeien.
Na nog een nachtje heerlijk in ons eigen bed geslapen te hebben konden we domderdagmorgen om 08.30 uur vertrekken.
Het was Hemelvaartsdag en dat was te merken. Er was geen vrachtverkeer en het was tamelijk rustig op de weg. We konden ongestoord langs Antwerpen rijden en gingen toen richting Reims. Onze bestemming was Cezanne op 450 km, maar het ging zo goed, dat we besloten om nog even door te rijden.
Om 17 uur kwamen we aan in een klein plaatsje, Nogent-s- Vernisson, dat op de hoogte van Orleans ligt. We hadden toen 625 km gereden. Ter hoogte van de stad Sens reed ik 75 op een weg , waar 70 is toegestaan. Ik zag een flits, maar hoop dat dat geen verbaal op gaat leveren.
Het was even zoeken naar de camperplaats. We reden een eenrichtingsweg in, tegen het verkeer in, maar dat hadden we snel door. Een Fransman kwam meteen uit zijn tuin om te zeggen, dat we uit moesten kijken, omdat de politie daar heel graag schrijft, maar dat weten wij inmiddels wel. Hij wees ons de weg naar de camperplaats.  Het bleek een parkeerplaats te zijn bij een voormalige visvijver, die er nu uit ziet als een moerasgebied met een riviertje er tussen door.
Na het eten hebben we nog een rondje rond deze poel gemaakt. Stukken over een goed begaanbaar pad, maar ook hele stukken door het lange gras en dat vond Ria niet leuk. Voor mij was het niet leuk, dat het er stikte van de muggen, die mij altijd moeten hebben. Alles bij elkaar was het toch een tochtje van 5 km. Inmiddels stonden er 5 campers. Nadat we gezien hadden dat Waylon ook naar de finale mocht zijn we naar bed gegaan. Lekker uitrusten om morgen nog een keer een flinke afstand te maken, zodat we toch zo snel mogelijk in Spanje zijn.
 
< Vorige