Actuele tijd

Op naar Praag PDF Afdrukken E-mail
Vandaag mochten we om 14.30 uur op camping Oase in de nabijheid van Praag aankomen. Het was maar 70 km rijden en onderweg was er niet veel te zien. Wij besloten dus om toch nog even Kutna Hora in te lopen en pas op het middaguur te vertrekken. Ik wist niet zeker of onze camper vast zat, maar de achterwielen zaten wel diep. Ik besloot dus om eerst onze camper te verzetten, zodat ik zeker wist dat wij weg konden. De kuil van de achterwielen was groot, maar we kwamen er goed uit. 
Henk en Coby stonden nog op de camping toen wij terugkwamen. Hij bleek water in zijn tank te hebben en daardoor waren de verstuivers verstopt.
Morgen kan hij pas terecht in de garage. Dat is vette pech.
We hebben met zijn allen nog wat gegeten in de stad en toen zijn we richting Praag vertrokken. We staan  nu op camping Oase in Zlatniky, een mooie camping. Van hier uit gaan we morgen gezamenlijk met de bus naar Praag.
Met de bus naar Praag en daar stond een lieftallige dame ons op te wachten. Ze had Nederlands gestudeerd en sprak het zeer goed.
Ze liet ons vele mooie plekjes van Praag zien. Bij de burcht moesten we door poortjes en werden we gefouilleerd. Het alarm ging af vanwege mijn ijzeren knieën !
Praag blijft een prachtige stad. Om 14.00 hadden we nog een rondvaart op de Moldau en toen zagen we de burcht en de Karlsbrug en alle andere gebouwen vanaf het water. Ook weer schitterend.
Om 16 uur gingen we met zijn allen huiswaarts. De bus puilde uit. Het was er bloedheet en Joop ging nog van zijn stokje. Gelukkig kwam hij weer vlot bij en keerden we met zijn allen weer terug op de camping.
We hadden geen zin meer om nog te koken, dus maar een hapje gegeten in het restaurant. Morgen gaan we nog een dagje naar Praag maar dan op eigen gelegenheid.
 
< Vorige   Volgende >