Actuele tijd

Een regenachtige reisdag PDF Afdrukken E-mail
Het had de hele nacht geregend en het zag er niet naar uit dat het snel droog zou worden. Dus maar op naar het Skodamuseum in Mlada Boleslav.
Het museum bleek een onderdeel van het hele complex van Skoda en het lag midden in de stad. Wij konden er niet parkeren, dus maar verder gereden. Toen zagen we nog enkele campers staan op de parkeerplaats van een bouwmarkt, dus wij ook. Het was ruim 2 km lopen naar het museum. We liepen steeds langs het Skodacomplex, dus dat is erg groot.
Het museum zag er zeer goed uit en was mooi opgezet. De fabriek is al in 1895 opgericht door de heer Klement en Laurin. Zij begonnen met een fiets en daar een motor op gebouwd. We zagen vele types Skodas, die wij nog kenden en de restauratie-afdeling was ook prachtig. Er was enige aktiviteit voor de jeugd en er was vrij veel toezicht.
Ik ben geen echte Skodafan dus wij hadden het  vrij vlot gezien. En toen weer door de regen terug naar de de camper. Meteen toen wij instapten kwam de bewaker van de Bouwmarkt. Hij had een heel verhaal, maar ik zei: wij vertrekken nu. Toen vroeg hij en die andere campers dan? Ik zeg, die ken ik niet. Hij bleef met een probleem achter, maar wij vertrokken.
En toen naar de camping in Kutna Hora. Gelukkig was ik eigenwijs en volgde ik niet de omleidingsroute naar K H, maar de coordinaten naar de camping.
Wij reden K H in en toen bleek de camping bereikbaar maar de stad niet. De brug over het spoor was afgebroken en in herbouw, maar dat duurt nog wel even!!
Velen van onze medereizigers stonden aan de verkeerde kant van het spoor en hadden alle moeite om de camping te vinden, omdat TomTom steeds maar weer terug wilde.
Het bleef regenen en wij waren bang dat we op het veldje bast zouden rijden. Gelukkig trokken we nummer 13 en stonden we vooraan bij de receptie. Maandag weten we of we er af kunnen. Enkele van onze medereizigers zitten al vast, maar misschien valt het mee omdat het vandaag weer de gehele dag droog is geweest.
Na Jinek gekeken te hebben zijn we heerlijk gaan slapen.
 
< Vorige   Volgende >