Actuele tijd

Lasergun, Olomouc en kasteel bezoek PDF Afdrukken E-mail
De lasergun, Olomouc en het kasteel in Bouzov

Maandag 28 augustus vertrek naar camping Morava in Mohelnice. We rijden door veel dorpjes en dan moet je telkens terug naar 50. Soms daal je hard en dan moet je dus ook hard terug en dat valt niet altijd mee. Zo reden we weer door een dorpje en er stond geen bord 80 maar het was wel een lang recht stuk zonder huizen. Dus gas er op en meteen zie ik daar 2 politieagenten met een lasergun op ons gericht. Verd...... Iets verderop bleek het dorpje gewoon door te gaan, dus we waren niet buiten de bebouwde kom geweest. Maar afwachten wat er van komt.
Onderweg zouden we het stadje Olomouc gaan bezichtigen. Ria had een pp gevonden bij de bothanische tuin. Maar helaas die stond vol. Iets verop was nog wel een plaatsje vrij langs de weg en daar konden we staan. We liepen achter mensen aan en zo gingen we door universiteitsgebouwen het stadje in. Olomouc is een prachtig stadje. Na de lunch hebben we het monument op het plein bewonderd en ook de astronomische klok op het stadhuis. Het was 14 uur dus we dachten die zal wel gaan slaan, maar neen hoor. Hij blijkt dat maar eenmaal per dag meer te doen.
Na bezichtiging van Olomouc door naar onze camping, weer een Tsjechische . Deze camping is wel veel nieuwer en beter onderhouden dan de vorige. Helaas echter alleen internet in het restaurant.
Op dinsdag stond er een bezoek aan de burcht in Bouzov op het programma. Hennie had gedacht dat we er met de fiets naar toe konden, maar dat was niet waar. De burcht lag op ruim 25 km afstand en bovenop een heuvel.
Wij dus weer met een volle bus er op af. We kregen een rondleiding van een dame die met een Nederlander getrouwd was. Ze deed het perfect en het was ook een prachtig kasteel. Het is ieder jaar weer een opgave. We willen elke vakantie namelijk maar één kasteel bezoeken, maar dat moet dan wel het mooiste zijn. En dat is gelukt denk ik.
Hennie had een verrassing bij terugkomst. Om 16.50 happy hour!!!
Het hoort er bij als je met zon groep gaat. Inmiddels kennen we onze pappenheimers wel. We kropen met zijn allen in de schaduw van een grote boom en toen begon het feest! Hans, de Amsterdammer kon zich niet in houden . Hij zei die Brabanders zitten steeds bij elkaar, dat kan niet. Dus wij zeiden : Neen dat kan niet Hans: Vanavond komen wij met zijn allen bij jou!! Daar had Hans niet van terug. Dus vanavond weer feest.  Wij hebben nog flessen drank genoeg!!,,
 
< Vorige   Volgende >