Actuele tijd

En weer verder naar het zuiden PDF Afdrukken E-mail
En weer verder naar het zuiden

Naar de volgende camping was ca 180 km en onderweg konden we een bezoek brengen aan het stadje Trebic. Wij stonden met 5 campers op de parkeerplaats van de basiliek. En meteen waren wij getuige van een huwelijksfeest. Voordat het gezelschap de kerk in ging werd er een neutje geschonken. Helaas was de fles leeg voordat ze bij ons waren.
Wij hebben daarna met de anderen een bezoekje gebracht aan de joodse wijk en het joods kerkhof. Na de middagpauze troffen we weer een andere trouwpartij aan bij de baseliek. Dit paartje kreeg vele cadeaus nog voordat ze de kerk in gingen.
Vervolgens hebben wij een zeer toeristische route genomen om op onze volgende camping te komen. Eerst reden we helemaal vast. Er waren zo veel wegwerkzaamheden, dat het niet leuk meer was. Na 15 km rijden moesten we ook die 15 km weer terug. We reden een klein stukje door de stad Brno en daarna hadden we een zeer mooi landschap. We zijn nu in de wijnstreek van Tsjechië, maar we zagen de eerste wijngaarden pas 25 km voor onze camping in Straznice.
We staan nu op een echte Tsjechische camping, dus niet al te luxe.
Morgen gaan we naar het openluchtmuseum maar verdere info daarover ontbreekt nog op dit moment.
 
< Vorige   Volgende >