Actuele tijd

Via het boomkroonpad naar camping Vidlak en spekaki eten PDF Afdrukken E-mail
Via het boomkroonpad naar camping Vidlak in Opatov en spekaki eten.

We hadden vandaag diverse mogelijkheden om mooie plaatsen te bezoeken . Een boomkroonpad, de stad Trebon of het stadje Telc.
Wij hadden ons voorgenomen om eerst het boomkroonpad te doen en daarna het stadje Telc te bezoeken.
Het boomkroonpad lag helemaal zuidwaarts in de nabijheid van het Lipnomeer. Wij ontdekten dat het een prachtig gebied is, waar heel veel sporten verricht worden. Rondom het meer ligt een fietspad, waarvan veel gebruik gemaakt wordt, ook door gezinnen met kinderen. Op het water was ook veel aktiviteit en aan het meer ligt een skigebied, dus van alles wat. Het was er ook goed druk.
We volgden de opgegeven coördinaten, maar dat ging niet helemaal goed. We moesten een klein steil weggetje in en het leek dood te lopen. Omdraaien dus en bij het meer gevraagd waar wij moesten zijn. Dat was iets verder op. Daar lag een grote parkeerplaats van waaraf we naar boven konden. Jan en Tiny stonden er ook en die stelden voor om samen naar boven te wandelen. Hans en Marjan en Alie en Annie waren er ook, maar die zouden met de stoeltjeslift naar boven gaan.
Wij moesten behoorlijk klimmen en dus zweten, maar we kwamen goed aan bij het kroonboompad. Het zag er geweldig uit. Een hele wandeling door het bos en uiteindelijk liepen we boven de bomengrens met prachtig uitzicht over de omgeving en het Lipnomeer. De hele stellage is ruim 75 m hoog en we liepen op 941 m boven Amsterdams peil. We hadden geen spijt van deze tocht en zo kwamen wij ook weer aan onze 10.000 stappen.
Na de lunch zouden we samen met Jan en Tiny naar het stadje Telc gaan. Ik reed voorop maar we zaten al snel in een file en constateerden dat we het niet zouden halen. We moesten immers om 18 uur op de camping zijn want dan zouden we gezamenlijk spekaki eten, de lekkernij van Tsjechië. 
We kwamen er om 17.30 aan, dus maar amper tijd om de camper op zijn plaats te zetten. Spekaki is een worstje, dat ingesneden wordt en dat je dan boven het vuur moet roosteren. Het werd een heerlijke maaltijd en na afloop hebben we nog een tijdje rond het kampvuur gezeten. Jac heeft inmiddels een wapgroepje "Brabant op reis" aangemaakt, zodat we elkaar nog beter kunnen informeren.
We staan weer op een prachtige camping, maar helaas is het telkens maar kort en kunnen we niet echt van de mogelijkheden op de camping gebruik maken.
Morgen hebben we weer een drukke dag. Voor de middag een wandeling van 1,5 uur en na de middag een wijnproeverij. Na afloop heeft Ria beloofd, dat zij een prutje zal koken voor een gezelschap van 10 personen. Drukke dag dus.
 
< Vorige   Volgende >