Actuele tijd

Cesky Krumlov PDF Afdrukken E-mail
Het is hier overdag heerlijk, maar snachts koelt het heel hard af. Zo werd het afgelopen nacht maar 3 graden en dan kruip je toch dicht tegen elkaar aan.
Vandaag stond dus het bezoek aan het stadje C K op het programma.
Om 10 uur vertrokken we met een hele groep. Het was ca. 8 km fietsen. Het ging steeds omlaag, dus gemakkelijk. Op een bepaald moment moesten we wel achter elkaar gaan rijden, want de weg was smal en er werd hard gereden. Gelukkig kende onze leider Hennie ook nog een binnenweg en zo kwamen we toch heelhuids aan in het stadje.
We moesten al meteen een rivier oversteken en in de rivier, die diverse vervallen kent, werd volop gevaren. Naast de watervalletjes was telkens een bootgeul, zodat er niet veel spektakel was.
In het stadje zijn meerdere mooie gebouwen. We zijn met Jan en Tiny de toren in geklommen en toen hadden we een prachtig uitzicht over het stadje.
In het stadje liggen zeer veel kinderkoppen, dus dat loopt niet echt gemakkelijk. Maar het is inderdaad een prachtig stadje om te bezoeken en er een dagje te verblijven.
Na de koffie zijn we nog even de kasteeltuin in gewandeld en toen moesten we toch eerst iets eten. Een soepje met brood deed wonderen.
Op de camping was het weer een gezellige boel. Iedereen kroop weer bij elkaar en ik hoorde weer veel sterke verhalen.
Hennie had ook nog een verrassing. Op het bord stond dat we morgen de lekkernij van Tsjechië gaan proeven, spekaki, bij het kampvuur, dus weer volop vertier.
Morgen verkassen we ook weer en onderweg is er volgens het routeboek weer van alles te zien.
 
< Vorige   Volgende >