Actuele tijd

Van camping Busec naar camping Chvalsiny PDF Afdrukken E-mail
Vandaag moesten we 200 km rijden van de ene naar de andere camping en we mochten daar niet voor 16 uur aan komen.
Wij vertrokken om 09.30 en waren bijna de laatste.
In ons reisboek stonden verschillende mogelijkheden om de dag door te brengen. Wij kozen er voor om het stadje Pisek te gaan bezoeken, maar uiteraard moesten we eerst naar de Lidl. Daar zagen we ook nog meerdere medereizigers inkopen doen.
Jan had Ria een beetje gek gemaakt en die wilde dus ook wel zon mooi jasje bij de Lidl kopen. De keuze was niet groot meer, maar ze kocht er toch een, hoewel ze liever een andere kleur had.
De tocht naar Pisek ging over smalle, bochtige wegen en heel veel door het bos. Het terrein is erg glooiend, dus regelmatig klimmen en mooie vergezichten, vooral op de dorpjes. Het is een mooie rit, maar het duurt wel erg lang.
In Pisek konden we op een grote parkeerplaats parkeren, die dicht tegen het centrum lag. We liepen via de stone bridge uit de 13e eeuw naar het gezellige centrum van Pisek. Het leek wel een beetje op Praag, maar dan in het heel klein.
Bij het VVV kregen we een kaartje met een stadswandeling, waarbij we langs alle mooie gebouwen kwamen. Het was interessant en gezellig. We hebben ook nog even koffie gedronken voor 80 cent. In de stad kwamen we ook weer veel bekenden tegen en Jan en Annemarie vertelden tegen Ria dat er bij de Lidl in Pisek nog voldoende jasjes van andere kleuren waren. Dus moesten wij na afloop van ons bezoek aan Pisek weer langs de Lidl. Helaas ook hier hadden ze toch niet de kleur van Ria en zij heeft ook maar meteen het jasje dat ze smorgens gekocht had, weer ingeleverd. Volgende week maar weer eens proberen.
Rond 17 uur kwamen we op camping Chvalsiny aan. Ook weer een camping, die onder Nederlandse begeleiding staat. De regerende familie blijkt deze camping hier 19 jaar geleden te zijn begonnen in een oude staatsboerderij. Nu alles er op en er aan. Het ziet er fantastisch uit en de ligging is ook formidabel. En ook op deze camping staan bijna alleen maar Nederlandse gezinnen.
Bij het restaurant van de camping staat een grote pizza-oven en ons werd al snel verteld, dat we voor 5 euro een pizza konden maken en laten bakken en daar hadden wij wel oren naar.
Het ging er leuk aan toe. Sommige mensen maakten de pizza zo groot, dat hij na de aankleding niet meer naar de oven vervoerd kon worden. Ik had de mijne goed belegd en na een minuutje in de gloeiende oven kon ik hem verorberen. Het was lekker en het was een leuke bezigheid.
Morgen om 10 uur gaan wij met een groep op de fiets naar het stadje Cesky Krumlov, dat op de werelderfgoed lijst van Unesco staat. Dit stadje is het mooiste van de regio Zuid Bohemen en het is na Praag de grootste attractie van Tsjechië. Dat belooft me dus wat te worden.
 
< Vorige   Volgende >