Actuele tijd

Van Bad Hersfeld naar camping Busek PDF Afdrukken E-mail
We zijn niet meer de stad ingegaan, maar wel vroeg naar bed. Zo'n eerste dag rijden is toch altijd vermoeiend. Savonds en snachts heeft het nog flink geregend maar om 8 uur scheen de zon. Volgens de Miband hadden wij zeer goedgeslapen.
Om 09.30 reden wij weer aan.
De reis  verliep vlot. En Ria had ook weer een stuk gereden. Toen we bij de grens kwamen zijn we naar het eerste het beste benzinestation gereden. Daar moesten we proberen een kastje te krijgen voor de tolwegen. En dat werd inderdaad proberen. Ik had al getankt voor 1 euro per liter, maar toen was Ria nog niet terug. Zij bleek een heel formulier in het Tsjechisch in te moeten vullen en niemand sprak Duits. Uiteindelijk hielp een chauffeur haar. Ik moest de camper weg zetten omdat de mensen achter mij boos werden. Gelukkig vond ik een plaatsje bij een supermarkt, maar het was wel verboden. Na ongeveer een kwartier kwam Ria weer buiten en het was geregeld. We hadden een kastje voor 60 euro borg en daar moest een tegoed op van 35 euro. We reden al meteen de tolweg op en ik hoorde het kastje al tikken.
We moesten nog 80 km rijden. Het was een mooie weg, maar wel smal.
Op de camping Bucek werden we ontvangen door de Nederlandse beheerder. De rest van de groep bleek er al te zijn. We hadden ons vlot geïnstalleerd en konden toen even de camping verkennen. Het is een  grote camping  en hij  ligt aan een meer. Ik heb even rond gelopen en overal stonden Nederlanders. Dat gaat zo, van zegt het voort zegt het voort.
De organisator nodigde ons  uit voor een diner om 17.30 en dat werd erg gezellig. We kregen kalkoen van de bbq. Na het diner hebben we nog enkele uurtjes buiten gezeten met de "Brabantse hoek". We staan hier toevallig allemaal bij elkaar!

 
< Vorige   Volgende >