Actuele tijd

Portugal uit en Frankrijk in naar Vitoria Gasteiz PDF Afdrukken E-mail
Vandaag zijn we iets vroeger aangereden vanwege de warmte maar ook omdat we meteen als we de grens over rijden ook een uur kwijt zijn.
Het is wel heel fijn, dat we in Spanje prachtige wegen hebben, waar we goed door kunnen rijden en geen tol hoeven te betalen.
Via Leon en Burgos reden wij ruim 500 km naar de stad Vitoria.
Het ging voorspoedig. Ik heb nu wel even ervaren wat het is om vol in de wind te komen als je een vrachtwagen passeert. Heftig hoor. Ik moest mijn stuur goed vasthouden en ging toch nog wel een meter uit de koers!  Onderweg tankten wij en bij de tank kochten we brood. Om half 3 waren we in Vitoria en het was er bloedheet.
Eerst ff lunchen en toen de stad in. Het was ruim 3 km lopen naar het centrum, maar dat was wel een verrassing. Ook hier ligt het oude centrum erg hoog en toen wij daar aan kwamen konden we met roltrappen naar boven. Echt luxe.
Boven waren prachtige oude gebouwen en ontzettend leuke straten met oude huizen. De stad was veel groter dan wij dachten. In het moderne gedeelte liepen wij ook langs diverse grote congresgebouwen van Europa.
Op de terugweg kwamen wij over een soort multiculturele markt. Er stonden uit alle landen standjes, waar voornamelijk voedsel werd verkocht. Er was ook een stand waar Holanda op stond. Er stond een rood wit blauwe racefiets in van een voor mij onbekend merk en er werd kaas en kroketten verkocht. Er stonden een jongen en een meisje in de stand maar zij spraken geen woord Nederlands!
Er was ook een muziektent en daar waren mooie meiden dansjes voor ons aan het uit voeren. In tegenstelling tot het festival in Braga werd hier wel veel drank omgezet.
Om 22 uur waren wij weer terug bij de camper en toen hebben we nog heerlijk buiten gezeten en alle ramen van de camper opengezet.
Ben benieuwd of we vannacht zullen slapen.
Morgen gaan we dus Frankrijk in, richting Bordeaux.

 
< Vorige   Volgende >