Actuele tijd

Bom Jesus PDF Afdrukken E-mail
Nog één rustplaats in Portugal en dan gaan we weer huiswaarts. Van Braga naar Chaves, maar dan wel via de kathedraal van Bom Jesus!
Dat was 6 km van Braga. We stegen en in de verte zagen we de kathedraal al boven alles uit steken. Toen we boven kwamen moesten we 10 euro betalen om te parkeren of een stuk terugrijden en dan gratis parkeren en met de funiculare naar boven. Dus dat maar gedaan. Kosten 4 euro. We konden ook kiezen om alle trappen te nemen, maar dat is niet goed voor mijn knieën . 
Het is een bijzondere kathedraal. Op het moment dat wij er kwamen werd er een mis opgedragen. De kerk zat niet vol. Ik heb ook nog maar even een kaarsje opgestoken voor de genezing van zwager Wim.
En toen door naar Chaves. Moet ook een leuke plaats zijn, maar we hebben ze niet meer bezocht.
Onze camperplaats lag 4 km voor Chaves en het was zo bloedheet dat we geen zin meer hadden om de fietsen er af te halen.
We hebben heerlijk geluierd bij het restaurantje Moulinho, het oude waterrad. Er was inderdaad een soort stuwmeer met een waterrad, maar dat was zeer oud. Wel leuk om te zien. Savonds hebben wij steak gegeten in het restaurantje. Voorgerecht, 1 lt witte wijn, een steak, waar wij thuis 3 dagen mee doen en koffie na. Kosten: 15 euro pp. En het was heerlijk. Na het diner nog even op internet en dan gaan we morgen vroeg op pad en weer Spanje in, want de weerberichten voor de komende dagen zijn weer bloedheet. Vanmiddag was het hier 40 graden en dat nodigt dus niet uit om iets te doen!
 
< Vorige   Volgende >