Actuele tijd

15 juni Nationale feestdag in Braga PDF Afdrukken E-mail
Braga staat bekend als een religieuze stad. Het is net zo groot als Eindhoven en er staan heel veel kerken en andere religieuze gebouwen. Het wordt ook wel het Rome van Portugal genoemd. In Braga hebben ze ook een religieuze week.
Vandaag, 15 juni, is het een nationale feestdag. In Braga zijn alle straten versierd, er is volop feest en het is er druk.
We krijgen een boekje waarin staat, dat het van 14 tot 26 juni feest van São João is. Iedere dag is er wat te doen. Wij waren getuigen van een optreden van een drumband met een paar doedelzakspelers er bij. Hardstikke leuk. Onderweg naar het centrum zagen wij grote tenten staan, waar heel veel mensen zaten te eten. Er was ook een soort kermis met allerlei standjes.
Savonds zou er om 21.30 uur een optreden van een folkloristische band zijn.
Wij zijn er samen met Ans en Tonnie naar toe gegaan. Ze maakten goeie muziek en het was erg druk. Wat ons opviel was dat er niet gedronken werd! Wie dit allemaal moet betalen is voor ons de vraag. Ik denk de stad zelf.
De feesten gaan hier in Braga nog wel even verder dus, maar wij gaan morgen op weg naar onze laatste stop in Portugal, Chaves, via de kathedraal van Bom Jesus.
 
< Vorige   Volgende >