Actuele tijd

We gaan niet de hoofdprijs betalen!! PDF Afdrukken E-mail
Ook de tweede dag was leuk. Wederom op onze hop hop bus en hier en daar uitgestapt. Allereerst op het grootste plein met prachtige gebouwen. Vooral de delftsblauwe tegelpanelen op en in enkele gebouwen zijn erg mooi. Daarna zijn we over de hoge brug gewandeld. 60 m boven het water. Prachtig uitzicht en leuke foto's gemaakt. Daarna zijn we ook nog even aan het strand uitgestapt om wat te drinken in een local kroegje. Tonnie rekent er voortaan op, dat ik overal voor de wachtwoorden zorg. Bij onze opstapplaatsen zijn we uitgestapt en hebben we de fiets genomen om het laatste onderdeel van onze toer in te vullen, een bezoek aan een van de portfabrieken. Ik tel wel 30 verschillende merken hier. Wij kregen een rondleiding om 18.30 uur bij Burmester. Was interessant. Aan het einde mochten we de witte en de rode port proeven. Ria zat naast een Portugees stel. De hobby van die man was om alle plaatsen in Portugal een keer te bezoeken. Hij gaf Ria nog een paar tips voor onze laatste dagen in Portugal. Past er nog net in!
Vervolgens op zoek naar een restaurantje voor ons afscheidsdiner. Ja, het gaat er echt van komen hebben ze beloofd. Ans en Tonnie gaan langs de kust omhoog en wij via het binnenland volgens de door Ria geplande route.
We wilden niet de hoofdprijs betalen, dus we moesten wel even zoeken naar een leuk en gezellig visrestaurantje. Het was een volksbuurten met kleine straatjes en hier en daar een restaurantje met een terrasje, waar je zo wat op straat zat. Overal werden sardientjes geroosterd. Bij het eerste adres waar we gingen zitten liepen 2 meiden met erg onvriendelijke gezichten rond, dus wij zijn weer opgestapt. Daarna vonden we een restaurantje met een zeer vriendelijk vrouwtje, dat geen woord buitenlands sprak, maar de baas wel. Er zaten ook locals te eten dus dat moet goed zijn!
Op de kaart stonden diverse visgerechten en ook vleesgerechten, maar die hadden ze maar twee. Wij bestelden alle vier zalm. De baas kwam ons vertellen, dat we in Portugal toch eigenlijk sardientjes of zeebaars moesten eten, maar zalm was ook goed. Wij vertelden dat we nog nooit sardientjes hadden gegeten en er eigenlijk niet goed aan durfden. Toen bracht hij er twee om te proeven. Leuk en ze waren nog lekker ook. Onze zalm smaakte overigens ook erg goed. In de sla en op de aardappeltjes in schil zat heel veel zeezout en knoflook . We hadden heerlijk gegeten. Naast ons zat een stelletje waarvan Ans graag wilde weten hoe oud het vrouwtje was. Ze zag er zeer goed uit, maar was een beetje te dik. Tonnie knoopte het gesprek aan en ze bleken uit Manchester te  komen. Dus veel gepraat over voetbal. Het vrouwtje was 48 en had een beeldschone dochter, die ze ons op de foto liet zien. Ze hield ook van Nederlandse mannen en Tonnie kreeg een dikke zoen. We namen afscheid en toen kreeg ik ook nog een dikke pakkerd van haar. Was weer erg gezellig ons laatste afscheid! Daarna nog even genoten van de rest van de avond bij de camper met onze eigen port! Wij vertrekken morgen naar Barcelos, want daar moet Ria morgen naar de grootste markt van Portugal. Dat belooft me weer wat.

 
< Vorige   Volgende >