Actuele tijd

Het VenetiŽ van Portugal, Aveiro PDF Afdrukken E-mail
Zoals afgesproken waren wij nog voor 10.00 uur in Aveiro. Alle wegen waren afgesloten want er was een hardloopwedstrijd bleek ons later. Al rijdende zagen wij aan de overkant van het kanaal de camperplek, maar ook hier mochten wij niet onze weg in. Echter toen wij tegen meneer agent zeiden dat wij naar die camperplek wilden, zette hij voor ons de hekken opzij. 
We zagen de camper van Ans en Tonnie al meteen want die stonden vlakbij de ingang. Het was weer een zeer gezellig weerzien, want we hadden elkaar nu al een hele dag niet meer gezien.
Onze parkeerplaats ligt aan de rivier en daar varen net als in Venetië boten rond met heel veel toeristen. Het zijn mooi beschilderde boten met telkens andere afbeeldingen. Soms wel erg grappig. Zie foto.
Rond 11.00 uur gingen  wij met onze vrienden de stad in en toen was de wedstrijd volop aan de gang. Even rond gekeken en info gevraagd bij het VVV. Wij wilden smiddags naar het strand van Aveiro fietsen, want daar zou het erg mooi zijn. De man van de VVV beaamde dat. Mooi strand, mooie duinen, een grote vuurtoren en mooi beschilderde huizen.  Eerst even rond gekeken en koffie gedronken.
Na de lunch zijn we aan gefietst. Heerlijk om hier te fietsen in het zonnetje en met een lekker windje. Tonnie had zijn Garmin bij, dus deze keer ging het erg goed. We reden rechtstreeks naar de praias. We moesten over een hele lange brug fietsen. Het waaide zo hard, dat we de pet toch maar even afgezet hadden. Nadat we over de brug waren zagen we de duinen en daar lag een mooi, houten vlonderpad over dat helemaal tot de vuurtoren door liep. Het was er niet druk, dus wij konden er rustig over heen fietsen. Het heeft toch wel zijn voordelen om hier in het voorjaar te zijn. Niet al te warm en niet al te druk!
Op een terrasje bestelden wij een biertje en 3 witte wijn, maar dat ging helemaal fout. De jongeman kwam aanzetten met een flesje en 3 glazen bier. Volgens onze achterbuurman lag het aan hem. Hij sprak enkel Portugees. Maar goed de fout werd hersteld en wij kregen alsnog wat we besteld hadden. 
Na de drank fietsten we terug, de brug voorbij, want aan de andere kant zouden we die beschilderde huizen nog moeten zien. En ja hoor, die waren er in allerlei soorten en maten. Hele mooie nieuwe gebouwen, maar ook echte originele kleine vissershuisjes. Leuk om te zien al die kleuren en wij fietsten daar frank en vrij rond in de wind.
Toen we weer omgedraaid waren en over de boulevard langs de ze terug fietsten zagen we een klein marktje met allemaal Portugeese spulletjes. Er werd ook Portugeese muziek gemaakt en we konden er ook heerlijke vis eten.
Daarna weer terug naar huis gefietst. Toch weer 30"km gefietst. Even naar Max gekeken. Jammer. Prachtige start, meteen naar de tweede plek, maar na 11 ronden weer pech. Wat zal onze Max gevloekt hebben.
Daarna zijn we maar weer eens in het centrum uit eten gegaan, want dat is goedkoper dan zelf iets maken zegt Tonnie. Ria vindt wel, dat we de komende dagen weer eens thuis moeten eten, want zij heeft nog voorraad zat en al dat uit eten is niet zo goed voor mijn figuur!!
Morgen gaan we samen met onze vrienden naar Porto en dan zien we wel weer verder.
 
< Vorige   Volgende >