Actuele tijd

Onze tweede dag in Nazaré PDF Afdrukken E-mail
We zijn de dag begonnen met alles bij te vullen en te poetsen en toen hebben we de camping verlaten om op een camperplaats in het stadje te gaan staan. Toen we naar beneden reden zagen we dat het markt was. De camperplaats stond vol, maar we konden nog wel parkeren op een zandvlakte daar tegenover. Een Fransman zei dat dat niet mocht omdat daar bussen moesten staan. Hij maakte zich erg druk, maar een zigeunerin had ons deze plaats aangewezen, dus wij bleven staan en gaven de zigeunerin twee euro om op onze campers te passen!
Vervolgens uiteraard naar de markt, waar heel veel onderbroeken, bh's en kleding te koop waren en waar de kooplui hard schreeuwden, sommige zelfs met een microfoon, om hun waar aan te prijzen. Ans en Ria hadden het goed naar hun zin, maar Tonnie en ik hebben maar een kroegje opgezocht en zijn aan de koffie gegaan. Later kwamen de dames er ook bij zitten. We hadden weer een leuk dienstertje , dat vloeiend Engels sprak en Schiedam ook kende!
Op haar advies hebben we daar gegeten en dat was erg lekker.
Tonnie wilde naar Batalha fietsen, maar dat was volgens het meisje onmogelijk. Veel te ver en te steil. We konden beter naar Alcobaca fietsen. Dat was ook een leuk plaatsje met een klooster en een mooi centrum. 
Na het eten was de markt afgelopen en toen konden we onze camper op de camperplaats zetten.
Alcobaca is inderdaad een leuk stadje. Het was 20 km fietsen en ook al behoorlijk pittig, maar de electriek helpt enorm. Ik wilde de kortste weg naar het centrum nemen, tegen het verkeer in, maar dat vond meneer agent niet goed en we moesten we dus toch om fietsen. We hebben de kerk bezocht, op het terras gezeten en zijn uiteraard wat winkeltjes in gelopen. Ik heb er zelfs nog schoenen gekocht, Luka's, echte Portugeese, leren schoenen die in de buurt van Porto worden gemaakt aldus de verkoper!
Toen we weer terug waren in Nazaré zijn we het stadje ingelopen en hebben we daar weer genoten en alles nog eens goed bekeken. Het is echt een heel leuk stadje. Hoe later het werd, hoe drukker het werd. Met enige moeite vonden wij een tafeltje bij een Chinees, waar we konden eten, want de goeie restaurantjes liepen allemaal vol. We hebben er weer goed gegeten en uiteraard geappt want ik weet overal het wachtwoord. Morgen hebben wij gelukkig een dagje rust. Op het programma van Ria 
staat een bezoek aan het plaatsje Coimbra. Tonnie en Ans blijven nog een dagje in Nazaré en dan zien wij hun zondag weer in het plaatsje Aveiro, dat het Venetië van Portugal wordt genoemd. Ik voorspel nu al, dat Tonnie naar Batalha zal fietsen om te bewijzen dat dat wel kan! Let maar op!
 
< Vorige   Volgende >