Actuele tijd

Onze laatste dag in Lissabon en op de fiets PDF Afdrukken E-mail
Vandaag zouden we nog eens rondkijken in de wijk Belem. We namen weer eerst de rondtoer en kwamen langs het uit de 17e eeuw daterende klooster van Jeronimos, daarna langs het maritiem museum en de toren van Belem, vervolgens langs de botanische tuinen en we zagen ook nog het monument van de ontdekkingsreizigers en het monument ter nagedachtenis aan alle  gesneuvelde Portugezen.
Het monument van de ontdekkingsreizigers is in 1960 gebouwd, 59 m hoog en je kunt er helemaal met een lift naar boven zodat je een prachtig uitzicht hebt over de Taag. Bij het andere monument stonden 2 soldaten op wacht. Gelukkig konden ze in een huisje staan, want de gehele dag in de zon zou niet te doen zijn. Tijdens de Tour ontdekten wij, dat de bus op 50 m van onze campers een halteplaats had. Dat hadden we al die dagen nog niet gezien. Rond het middaguur zijn we daar dus uitgestapt en toen zijn we samen met Ans en Tonnie op de fiets Belem in gefietst. Geweldig. We zagen nu alles nog eens van zeer dicht bij.
Ons doel was echter de badplaats Cascais. We fietsten helemaal via boulevards en over de linker kant van de weg die richting op. Prachtig. Grotendeels langs het strand, waar het erg druk was, maar ook in de eettentjes. Na 27 km fietsen hadden wij ook wel trek en we legden aan bij een eettentje, waar het meisje ook gebrekkig Nederlands sprak. Ze had in Nederland gestudeerd. Het was heerlijk uitwaaien op de fiets. Wij genoten er alle 4 van, want het was al weer even geleden, dat we gefietst hadden. In totaal kwamen we aan 50 km.
Savonds zijn we nog een keer in het restaurantje van de dag daarvoor gaan eten. Jammer genoeg maakten Tonnie en ik niet zon goede keuze met onze lever, maar wij kunnen het wel hebben om een keer iets minder te eten. Het was er niet minder gezellig om en Ans en Ria hadden heerlijke zalm gegeten.  Na het diner hebben we nog heerlijk buiten gezeten en afscheid genomen, want morgen gaan we waarschijnlijk weer ieder onze eigen weg. Wij gaan naar een camping in Nazare want Ria wil nog een keer wassen.
 
< Vorige   Volgende >