Actuele tijd

Portugal PDF Afdrukken E-mail
Ans en Tonny zouden al om 09.00 uur in Corroios zijn, dus wij hadden laten weten dat we er om 09.30 zouden zijn. Het viel allemaal een beetje tegen. Het was druk op de weg, we besloten nog even gas te tanken en hoe dichter we bij Lissabon kwamen, hoe meer file we kregen, maar op 10.00 uur waren wij op de camperplek in Corroisos en dat is ongeveer 15 km van Lissabon.
Ans en Tonny, die wij in 2015 in Frankrijk hebben ontmoet en met wie wij toen een paar dagen hebben opgetrokken, hadden ook vertraging gehad, maar ze waren er al. Het was weer een geweldig weerzien, dus eerst maar even bijkletsen.
Om 11.30 konden we met de bus naar het centrum van Lissabon. We hebben ons daar eerst georiënteerd en bij het VVV voor laten lichten.
We besloten om een 48 urige toerkaart te kopen voor de hip hop bus, de gewone bus en 2 trams  en wij lieten die om 14.00 uur in gaan.
We hebben eerst een rondrit gemaakt met de hip hop bus met Nederlandse begeleiding en bekeken op welke punten we morgen uit moeten stappen en welke trams we nog zullen nemen. Het was heerlijk boven in die bus, maar we moesten de pet wel op houden. Toen we in de wijk Belem waren zagen we daar de  camperplek, waarover we in het boek gelezen hadden. Op deze plek kon je pas na 19.00 uur terecht, omdat er overdag heel veel auto's geparkeerd stonden. Wij besloten toen om savonds toch nog via de tolbrug naar deze plek te rijden, zodat we op dinsdag en woensdagmorgen meteen met de rondrit zouden kunnen starten.
Terug op onze camperplaats in Corroios hebben we eerst koffie gedronken en vervolgens een hapje gegeten bij een Chinees. Het was allemaal lekker en heel gezellig met Ans en Tonny, hoewel er af en toe wel wat overdreven verhalen werden verteld, maar dat heb ik maar op de koop toe genomen. 
Om 21.00 uur zijn we weer richting Lissabon gereden. We moesten € 3,80 tol betalen. Het was even zoeken. Tonny zou voorop rijden want zijn TomTom was helemaal bij! Op een gegeven moment stopte hij, want er was  een viaduct waar wij niet onderdoor konden en toen ben ik maar voorop gaan rijden. Rond 22 uur kwamen we op de parking in Belem aan en daar hebben we nog gezellig wat gebuurt tot 24 uur. De parking ligt aan de Taag en vlakbij het centrum van Belem. We hebben wel veel verkeerslawaai maar dat weegt wel op tegen het gemak van bereikbaarheid van al het moois VAB Lissabon. We hebben vandaag al veel mooie gebouwen, standbeelden en parken gezien in Lissabon, maar morgen en overmorgen gaan we verder op verkenning. We kunnen nog tot woensdag 14 uur rondtrekken. 
 
< Vorige   Volgende >