Actuele tijd

Eerste Pinksterdag en Hans jarig PDF Afdrukken E-mail
Vandaag is Hans jarig en Corine heeft gisteren haar nieuwe auto afgehaald. Reden tot feest dus. Daar moeten wij op gaan eten.
Op weg naar de volgende bestemming reden we eerst nog door een zanderig gebied maar in de buurt van Alcácer werd het plotseling erg groen en zagen we veel water. Het blijkt en wij hebben het ook gezien, dat in deze omgeving veel rijst verbouwd wordt. Prachtig om te zien, die mooie, groene, gladde velden. In deze omgeving liggen ook veel stuwmeren en wij zouden vandaag een plaatsje innemen bij het stuwmeer, Barragem do Pedo do Altar. Volgens de beschrijving is hier ook een leuk restaurantje waar je goed kunt eten en dat wilden wij dus, want Hans is jarig.
Het was vrij rustig bij het stuwmeer. We hebben er een hele tijd gezeten en om 16 uur kwamen we tot de conclusie dat we beter eerst even konden gaan reserveren. Er was maar een camper bij gekomen en die was ook weer vertrokken.
Wij naar het restaurant en daar troffen we op de deur een affiche aan met de tekst: wegens familie-omstandigheden gesloten. Sorry voor het ongemak. Tja, dat was een domper.
We hadden toen geen zin meer om daar alleen bij het meer te blijven staan, dus we besloten alsnog te vertrekken. 40 km verderop was een camperplaats in het dorpje, Aguas de Moura. Een leuke plaats, waar weer 2 Nederlandse campers stonden, die we al enkele malen eerder ontmoet hadden.
Wij zijn meteen het dorp in gewandeld om te kijken of we ergens konden eten. Helaas. Er waren twee mogelijkheden, maar die waren allebei gesloten. Dus ondanks het feest en Pinksteren toch maar zelf een eenvoudige maaltijd gemaakt, Chili co carne. Dat was ons reserve rantsoen, dus nu moeten we weer ergens een blik aan zien te schaffen. Op de camperplaats was tot onze verrassing ook weer WiFi van het dorp aanwezig. Mooi meegenomen.
Morgen gaan we naar het plaatsje Corroios en daar treffen we Tonny en Ans, met wie wij samen een bezoek willen brengen aan Lissabon. 
We weten nog niet precies hoe we dat in het vat moeten gieten, maar dat gaan we de komende dagen zien.
 
< Vorige   Volgende >