Actuele tijd

We zitten nu aan de westkust, maar nog wel in de Algarve PDF Afdrukken E-mail
We hadden savonds nog heerlijk gegeten in het plaatselijke restaurant. Ria vis en ik vlees. Voor een fles wijn betaalden we € 7,50. We hadden vooraf soep genomen en we hebben vastgesteld, dat we elke keer als we groentesoep namen, dat die dan geel was. Pompoenensoep met stukjes groenten er in, maar hij smaakte lekker. Onze hele maaltijd kostte 45 euro. Wij waren er zeer tevreden over. 
Dit zou onze laatste nacht in Figueira worden en smorgens bleek dat er meer mensen zo over dachten, want er bleven er niet veel over. Maar zoals overal is het hier ook een komen en een gaan en iedereen heeft zo wel zijn eigen verhaaltje .
Eerst maar weer even tanken en boodschappen doen en toen naar onze volgende bestemming, 20 km verderop, Carrapateira. Dus van de Algarve naar de westkust. Ook dit adres hebben we weer gekregen van andere camperaars. Het is een parkeerplaats aan een duinengebied bij zee. Vanuit onze camper zien we de zee. Er zijn verder geen voorzieningen. Een pracht plaats. Er staat van alles: Spanjaarden, Potugezen, een Schot, een Ier en noem maar op. Naast ons staat een Duits stelletje met een camperbusje. Ze hadden de grootste lol toen ze stonden te douchen onder de douchezak. We zitten nu aan de westkust en de golven gaan hier flink te keer. We zaten aan zee en genoten van de surfklassen, die les kregen. Wat een getob. Op de plank gaan liggen, proberen te gaan staan er af donderen en maar weer opnieuw. Maar voor ons wel mooi om te zien. 
Het is een vrij groot duinengebied, waar je ook prachtig kunt wandelen.
We hebben een heel eind langs de kust over de duinen gelopen en telkens zie je een andere rotskust, waar de golven tegen aan kletsen. Prachtig.
Voor het eten zijn we nog even richting het dorp gelopen. In een kroegje wat drinken en op internet. Na het eten zijn we opnieuw de duinen ingegaan om te kijken naar de zonsondergang. Helaas, het laatste stukje ging hij schuil achter de wolken. Maar wie weet morgen, want dan is er weer stralend zonweer voorspeld met 27 graden.
De avonden verlopen vrij rustig. Het waait hier te hard om buiten te blijven zitten, dus blijven we binnen. We hebben geen internet, dus Ria haakt haar poppetjes en ik lees mijn boekje. Ik heb het boek Judas van Astrid Holleeder bijna uit en dan begin ik aan het boek van Thomas Dekker, mijn gevecht. Heerlijk om zo ontspannen te kunnen lezen en even de achterstand in te kunnen halen.
 
< Vorige   Volgende >