Actuele tijd

Op bezoek bij Regi en Frits PDF Afdrukken E-mail
In 2012 hebben wij tijdens onze reis naar Sicilië veel opgetrokken met Regi en Frits. Regi en Frits hebben ons toen, evenals Cor en Mientje, veel geholpen tijdens deze reis omdat ik wegens oogproblemen toen niet in onze camper mocht rijden.
Welnu, wij wisten dat Regi en Frits deelnamen aan de NKC reis Spanje Portugal en dat zij met Hemelvaartsdag op Camping Turiscampo in Lagos zouden zijn met hun reisgezelschap. Wij hadden ons zelf al voorgenomen om te kijken of wij onze reis zodanig zouden kunnen plannen, dat wij hen op deze camping zouden ontmoeten.
En dat lukte. Het paste bijzonder goed is ons reisschema. 
Dus op donderdag 25 mei arriveerden wij rond 12 uur op deze camping. We hadden gevraagd naar een plaats in de nabijheid van de NKC groep en er waren er nog 3 vrij daar. 217, 314 en 202. Wij gingen kijken en 217 viel af omdat die te klein was voor onze camper. Toen we op 314 stonden kwam er een Engelse camper aan rijden en die  vertelden dat zij die plaats zo juist gereserveerd hadden. Dus wij als de wiedeweerga naar plek 202 gereden en Ria naar de receptie om te zeggen, dat het die plek werd, want er liepen nog meer mensen met een plattegrond in hun hand te zoeken. 
Plaats 202 bleek tegenover de leider van de groep te zijn en op het bord bij zijn camper zagen wij dat de groep met de bus naar Lagos was.
Toen Ria terugkwam van de receptie en ik de camper op zijn plaats had gezet zag zij (zij ziet bijna altijd alles) dat achter ons de camper van Regi en Frits stond. Toeval!!
Wij zijn eerst heerlijk naar het zwembad gegaan en hebben daar uitgebreid in de zon gelegen. Toen wij rond 15 uur terug gingen naar de camper zagen we dat de groep van NKC ook terug kwam en al ras maakten wij na 5 jaar dus weer hernieuwd kennis met Regi en Frits. Zij wilden graag naar het zwembad en we spraken af dat we savonds samen een borrel zouden drinken.
Wij moesten onze stappen nog maken, dus wij besloten naar het plaatsje Luz te lopen, ongeveer 3 km verderop naar beneden, want Luz ligt ook aan zee.
Luz is een kleine, luxe badplaats met veel appartementen, hotels en luxe huizen. Wij liepen recht naar beneden naar de zee en daarna via een mooie boulevard naar het strandgedeelte. Ook hier weer een prachtige kustlijn. Zie foto.
Nabij het strand hebben wij plaatsgenomen op een terrasje van een cafeetje met WiFi, zodat wij weer een en ander bij konden werken.
We lazen en verstuurden onze appjes en genoten van een filmpje van de kleinkinderen, die in hun tuin genoten van een zwemparadijsje. Uiteraard hadden we ook contact met de kids. 
Daarna zijn we teruggelopen en hebben we frites met sla en worst gegeten en na het eten hadden we een leuke avond met Regi en Frits.
Zij moeten morgen al weer vroeg op want dan gaan ze met de groep een boottocht maken en wij gaan dan weer verder naar onze volgende camperplaats in Figueira. Richting de westpunt van Portugal.
Camping Turiscampo was voor ons een zeer luxe camping, maar je moet er iets voor over hebben als je je vrienden wilt ontmoeten!! 
Overigens hebben wij volop gebruik gemaakt van het zwembad, de luxe douches, toiletten en andere voorzieningen en ook hebben we de accu's van onze fietsen weer opgeladen, zodat we er weer een paar honderd kilometer tegen kunnen.
Het was een leuke en stralende Hemelvaartsdag.
 
< Vorige   Volgende >