Actuele tijd

Een dagje Albufeira en een dagje strand PDF Afdrukken E-mail
We zijn toch verder gegaan en 20 km verderop weer neergestreken. We staan nu op een zeer mooie camperplaats in Falesia, 11 km voor Albufeira. De eerste dag zijn we naar Albufeira gefietst. Ging prima, maar de oude stad ligt in het heuvelachtig gedeelte van de stad, maar Electrisch staan we voor niets. Het is een gezellige stad, maar wel erg toeristisch.
Onze camperplaats ligt vlakbij een zeer groot golfcomplex, Océanico, Victoria, Millenium, Laguna, vergelijkbaar met de prachtige golfbanen, die we vorig jaar in Schotland zagen. Echte pareltjes als je de beschrijving van de banen leest.
Achter de camperplaats ligt een schitterend strand, waar we de tweede dag naar toe zijn gegaan. We moeten 500 m lopen en dan 150 trappen afdalen via een magnifieke trap. En dan kom je op een ongelooflijk mooi strand met geweldige rotspartijen, rode en witte krijtrotsen. Het lijkt op Bryce canion in Amerika maar ook wel op Capadocia in Turkije. Uiteraard ben ik ook weer in zee gegaan, maar de golven waren heftig toen het vloed werd. Toen het eb werd hadden we weer een zeer groot strand. Heerlijk zo onder het parasolletje met zon en 27 graden. Ria heeft mooie foto's gemaakt van het strand en de kustlijn maar helaas is het internet hier niet goed genoeg om die er op te zetten. Toen we van het strand terugkwamen zagen we nog 2 oude bekenden, Sonja en Jan, die in 2011 bij ons in de groep naar Sardinië zaten. Jan was niet meer zo gespannen als toen!!  en hij zag zelfs dat Ria nu een andere kleur haar had. Zij waren verder niets veranderd.
De Fransen zijn hier iedere avond aan het jeu de boule, maar vanavond gaat het er spannen. Tegenover onze camperplaats ligt een cafeetje en daar wordt om 19.45 (Portugeese tijd) de wedstrijd Ajax Manchester uitgezonden op een groot scherm. Er staan hier veel Engelsen op de camperplaats maar ook Nederlanders! Ik ben nu dus ook een fanatiek voetbalfan geworden! Helaas weer geen prijs voor ons.
 
< Vorige   Volgende >