Actuele tijd

Pastel da Nata en Quarteira PDF Afdrukken E-mail
Dit is een lekkernij op de Algarve. Het is een deeggebakje gevuld met gebrande pudding. Heerlijk. Wij hadden dit al meteen geproefd bij onze koffie. Later zagen we dat deze gebakjes ook bij de Lidl werden verkocht en namen wij ze dus vaker mee.
Vandaag zijn wij dan toch maar doorgetrokken naar Quarteira. We hadden nog een fijne dag doorgebracht in Manta Rota maar nu werd het tijd om door te gaan. Eerst even gas tanken, want de biertjes moeten wel koud blijven. We zagen onderweg het plaatsje Fuseta en omdat Annie gezegd had dat we daar naar toe moesten zijn we er even door heen gereden. Het is inderdaad een heel leuk vissersdorpje. Ria liet ons ook nog langs het vliegveld van Faro rijden maar dat was verkeerd, dus daar kwamen we tweemaal langs. In Quarteire waren wij al eens eerder op een Orbitur camping geweest en die was er nog steeds. We staan nu op een camperplaats daar heel dicht bij. 
Maar na aankomst eerst naar de om de hoek liggende hoek gelegen Lidl, want de voorraad wijn en bier, maar ook voedsel, moet aangevuld worden. Ze hadden een lekker wijntje, gran reserva Vatilla de Alcoy, in de aanbieding, dus maar meteen weer 6 flessen gekocht. 
Vervolgens hebben we Quarteira verkend. Heerlijk op een bankje op de boulevard gezeten en daarna een terrasje opgezocht . Ze waren daar gespecialiseerd in bier. Wij vroegen witte wijn en toen zei hij dat hij die niet koel had!! Hoe is het mogelijk. Ria wist hem aan het verstand te brengen dat het ook wel mogelijk was die wijn met ijsklontjes te drinken en het kwam dus toch allemaal nog goed.
Op de terugweg werden wij zo wat een kantoor binnen getrokken waar appartementen aan de man gebracht werden. Casas Na Hora. Er was nog een Nederlands stel binnen. We werden ontvangen met champagne en lekker hapjes. De appartementen spraken ons niet zo aan, maar we hebben er  wel voldoende aandacht aan besteed en intussen de nodige hapjes verorberd. Het was een gezellig verzetje en de organisator van de catering was erg spraakzaam. Hij had ook nog twee restaurants daar in de omgeving en daar moesten we beslist ook eens komen eten. Daarna zijn we weer naar onze camperplaats gegaan, waar iedereen al gezellig buiten zat te eten. Wij moesten het nog klaar maken, dus dat duurde nog wel even.
Het is heerlijk om savonds zo buiten te kunnen blijven zitten. Snachts koelt het behoorlijk af en soms hebben we niet alleen de dekbedovertrek maar ook het dekbed nog nodig. En dan kom je smorgens op en is het heerlijk ontbijten in de schaduw van de camper en al weer bloedheet als je daar buiten komt. We weten nog niet of we morgen doorrijden richting Al UFSIA of nog een dagje hier blijven. Dat is dus nog even de vraag.
 
< Vorige   Volgende >