Actuele tijd

Manta Rota, wat een uniek plekske op de Algarve hebben wij gevonden PDF Afdrukken E-mail
Het is hier echt goed toeven. Ongelooflijk rustig en een heerlijk strand. Gisteren zijn we naar Vila Real de Santo Antonio gefietst en weer via Monte Gordo terug gekomen. Vila Real is een mooi kustplaatsje met een heel groot stadion. Het was er gezellig en wij hebben er lekker gelunched. Toen we het gezien hadden zijn we weer via Monte Gordo terug gefietst want daar hebben we inmiddels een stamkroegje, waar alleen maar Nederlanders aanleggen. Lekker goedkoop dus.
Vandaag hadden we Tavira op het programma staan. We zijn eerst naar het dorpje Cacel Velha gefietst, waar we een prachtig uitzicht op zee hadden. Er was ook nog een bekend klooster maar dat hebben wij niet bezocht, want we wilden naar Tavira. De tocht er naar toe was prachtig. We kwamen langs prachtige golfbanen en zeer grote quintas, sinasappel plantages. Hoewel we stukken langs een drukke weg moesten fietsen was dat geen probleem. Het ging erg makkelijk. Tavira is ook weer een heel leuk stadje. In het centrum waren ontzettend veel restaurantjes en uiteraard winkeltjes. Wij hebben de lunch gebruikt in een restaurantje aan de haven. Je kon er allerlei boottochten maken. Weer terug op de camperplaats hebben we een biertje en een uiltje gedaan en toen zijn we rond 17 uur weer het strand opgegaan, want we waren nog niet aan onze 10.000 stappen. 
We schrokken ons een hoedje . Het was verhoudingsgewijs erg druk op het strand. Ik telde nu wel ruim 100 mensen per strekkende kilometer. Wij beseften toen weer, dat het zaterdag was en dat is voor de meeste mensen een feestdag, zoals voor ons bijna iedere dag! De golven waren ook uitzonderlijk hoog, dus genieten. We probeerden over het strand te lopen, maar dat ging moeilijker dan de vorige dagen omdat het eerste stuk goed bezocht was door de locals met hun kindjes.  In zee was het ook lekker druk. Veel mensen stonden een kuil in het water te maken en dan zochten ze kleine schelpjes, coquilles. Dat schijnt dus wel lonend te zijn, hoewel je lang moet zoeken voor je een kilo hebt, want het zijn maar kleine dingetjes.
Ria kreeg het virus weer te pakken en raapte toch weer een paar schelpen op. Maar ze kent onze afspraken. Nooit meer dan 5 meenemen en dan thuis kijken welke 5 de allermooiste zijn! Maar ze heeft nu weer wel 2 heel bijzondere, echte jacobsschelpen.
Ben benieuwd wat er weg gaat. 
Savonds is het hier ook zalig buiten zitten. Je hoort de golven en verder is het heel erg rustig. We hebben ook minder last van muggen hier, dat is al wel anders geweest.
Wij staan vlakbij een boom, waar we fijn schaduw van hebben, maar helaas dus ook geen tv. Verder is hier wel internet, maar dat is zo zwak, dat het alleen snachts werkt en dan ook nog erg traag. Dus heb ik af en toe nachtwerk!, maar feit is: we ontvangen mail en de mail gaat weg.
Zoonlief had ook al via ons volgsysteem ontdekt, dat we langer dan gewoonlijk op deze plaats bleven. Dat verklaart dus wel, dat het hier in Manta Rota  zeer goed toeven is.

 
< Vorige   Volgende >