Actuele tijd

En nu weer terug naar Portugal PDF Afdrukken E-mail
Vandaag, donderdag 18 mei, zijn we weer uit Spanje vertrokken om ca. 35 km verderop in Portugal neer te strijken. Toen we de grens over gingen hadden we al weer meteen een uur gewonnen en dat is toch wel prettig. Onze eerste opdracht was om uit te zoeken hoe wij ons konden registreren om over de tolwegen te mogen rijden. Wij zijn dit niet van plan, maar rond Lissabon en Porto zullen we er zeker niet aan ontkomen. En probleem is hier in Portugal, dat er geen tolpoortjes zijn, maar dat alles electronisch geschied en als je niets geregeld hebt, krijg je de bonnen gewoon thuis gestuurd. Het was overigens vrij makkelijk. Meteen over de grens stond er een bord: Buitenlanders hier registreren. Dit was een doorgang, waar je je creditcard in moet stoppen en dan wordt je kenteken gefotografeerd en geregistreerd. Je krijgt dan een bewijsje, dat 30 dagen geldig is. Telkens wanneer je over de tolweg rijdt, wordt dit geregistreerd en van je creditcard afgehaald. Makkelijk he? We weten alleen niet wat de tarieven zijn en waar de tolweg telkens begint. Maar we hebben gehoord, dat het allemaal wel meevalt en daar vertrouwen we dus maar op.
Na registratie zijn we doorgereden naar de camperplaats in Manta Rota. Deze ligt aan zee, kost 4,50 per dag en je kunt er lozen en water innemen. Als je wilt kun je ook nog tegen aparte betaling stroom afnemen, maar dat hebben wij niet nodig.
Helaas is er geen WiFi, dus dat wordt een paar dagen weinig contact. Wel goed om onze bibliotheek weer eens wat bij te werken.
We zijn wel van plan hier een paar dagen te blijven staan. Het is pal aan zee en je kunt zo naar het strand lopen om daar te liggen of te zitten. Je kunt er ook wandelen bv richting Monto Gordo. Vanmiddag zijn we ook al naar Monto Gordo gefietst en daar stikte het ook al van de Nederlanders. Het is hier vrij vlak dus we kunnen per fiets ook nog andere plaatsen aan doen. Al met al genoeg om ons een paar dagen te vermaken hier. 
 
< Vorige   Volgende >