Actuele tijd

Vandaag bijna 20.000 stappen gezet PDF Afdrukken E-mail
We hebben gelezen dat ze vandaag in Brabant een tropische dag hebben en dat is wel vergelijkbaar met hier. Het is nu iedere dag zonnig en rond de 30 graden. Heerlijk en goed uitkijken dat je niet verbrandt.
Op advies van de buurman zijn we vandaag richting Islantilla gefietst, een km of 10 verderop. Toen we in het stadje aankwamen hebben we even de VVV bezocht. Die mevrouw vertelde dat het nu nog wel mogelijk was om over de boulevard te fietsen maar over een maand niet meer vanwege de drukte.
Aan het einde van de boulevard rook het erg naar vis. En inderdaad het eerste gedeelte van dat strand werd helemaal bezet door vissers. Op het strand lagen vele vissersbootjes en de mannen waren allemaal bezig met het oprollen en boeten van de netten. De vis was dus al afgevoerd. Maar hier zagen wij de vissers nog bezig zoals wij dat in Portugal 35 jaar geleden ook gezien hebben. Het enige verschil was, dat de bootjes nu met een traktor uit het water werden getrokken en vroeger ging dat met handkracht of een lier. De reuk van vis was erg sterk en er was verder niets te zien, dus zijn wij  een wandeling over het strand gaan maken. 
Verhoudingsgewijs is het nu niet druk, maar wel levendig.
Wij konden zo ver lopen als we wilden, maar ik vond Gibraltar wel erg ver, dus op een gegeven moment zijn we maar omgedraaid. Er lagen hele grote schelpen op het strand, maar sinds een paar jaar spaart Ria geen schelpen meer, dus het blijft nu bij kijken.
Na de lunch hebben we nog een bezoekje gebracht aan ons eigen strand tegenover de camping. Hier kun je naar naar Ayamonte lopen en zo komen wij dus aan de 20.000 stappen. Na het douchen gloeiden we helemaal, dus morgen nog maar meer smeren. Toen we onze mail gingen lezen was Liesbeth op step aanwezig, dus ook nog maar even gestepbridged anders verleer ik dat.
Morgen zijn we van plan weer Portugal in te gaan en dan heel langzaam de kust van de Algarve langs te trekken, zodat we alle tijd hebben om door de diverse plaatsjes te fietsen.

 
< Vorige   Volgende >