Actuele tijd

Vertrek uit Pomar„o en weer even naar Spanje PDF Afdrukken E-mail
Tijdens het avondeten werden we nog verrast door een nieuwe buurman. Het was een Duitser, die op de fiets uit Heidelberg was gekomen. Hij zette zijn tentje naast ons op en kwam nog even buurten. Het was een echte wereldfietser. Hij had geen echte bestemming, hij stond iedere morgen rond 5 uur op en ging fietsen als het licht werd. Zodra de zon onder ging, ging hij te bed. Vandaag maakte hij een uitzondering. Hij wist niet hoeveel km hij per dag fietste, dat maakte hem ook niets uit. Hij wist smorgens nooit waar hij savonds zou stoppen. Hij reed wel naar het zuiden. Hij wist ook niet hoe lang hij weg zou blijven. Hij had geld en tijd genoeg zei hij. Misschien was hij wel een jaar onderweg of nog langer. Misschien eindigde hij wel in Marokko!
Hij was wel getrouwd en zijn vrouw kwam hem om de 4 weken op zoeken. Ze was nu onlangs 3 dagen geweest, toen hij in Lissabon was. Tja en zo heeft ieder zijn verhaal.
Toen wij smorgens opstonden was hij al weer verdwenen. Nadat wij onze plichtplegingen hadden gedaan en de verzorger van de douche en wc nog een fooi hadden gegeven zijn wij ook weer vertrokken. Het was wel een bijzondere plaats hier. Die zullen we niet snel vergeten.
Vandaag zouden wij naar camping Giralda op Isla Cristina, net over de grens gaan. Wij waren hier 10 jaar geleden ook al. Ria wilde hier de was doen en de camper eens goed uitmesten. De weg door de Algarve was prachtig en via Ayamonte kwamen wij in Isla Cristina. Het was toen weer wel een uur later zoals in Nederland, want dat is in Portugal niet het geval. We hadden al snel een plekje en even gekeken hoe het hier nu met het internet was. Nog steeds hetzelfde dus. Alleen bij de receptie kun je op internet, je mail en whatsapjes lezen en verder niks. Lastig dus, maar het is niet anders. 
Nadat de was aan de draad hing zijn we de stad in gefietst, door het centrum en over de boulevard. Mooi stadje. Even boodschappen gedaan en toen eten. Het is zalig weer, dus we kunnen hier ook weer lang buiten zitten. We moeten ons wel wapenen tegen de muggen. Wij zijn niet de enige Nederlanders hier. Het stikt er van.
Morgen gaan we aan het strand kijken als het niet te warm is en in de namiddag nog een fietstocht maken door het moerasgebied van dit eiland.
 
< Vorige   Volgende >