Actuele tijd

Helemaal van God verlaten PDF Afdrukken E-mail
Van Evora wilden we naar het zuiden, richting de Algarve. De reis van NKC ging landinwaarts, maar wij besloten richting de Spaanse grens te rijden.
We hadden weer een heel ander landschap. Het leek meer op een prairie met een prachtige weg er door heen. We moesten 180 km rijden. Het ging allemaal voorspoedig. Af en toe zien we nog wijnranken en olijfbomen maar over het algemeen is het kaal en een beetje heuvelachtig. Ik zeg tegen Ria dit is een gebied voor herders met schapen, maar die zagen we zelfs niet.
De laatste 20 km na het stadje Mertola werd de weg slechter. Er stond aangegeven dat we richting de Spaanse grens reden. Het was hobbelen en kronkelen. Af en toe zagen we een dorpje liggen.
Op het laatst ging het vrij steil naar beneden en toen kwamen wij in ons dorpje Pomarão aan. Een scherpe bocht naar rechts en toen keken we op een rivier met een vervallen brug. De weg liep verder bergopwaarts en zag er prachtig uit, maar er stonden veel borden bij. Na even goed gekeken te hebben zagen wij dat dat de Spaanse grens was maar dat verderop de berg ingestort was over de weg heen. Dus is Spanje vanaf hier niet bereikbaar en moeten we morgen weer terug om een andere weg te zoeken.
We daalden nog verder af. Ik dacht daar kunnen we toch nooit staan, maar jawel uiteindelijk kwamen we bij de rivier en daar was ruimte genoeg. Een prachtige grote staanplaats.
Aan de overkant van de rivier ligt Spanje. Wij staan nu bij de restanten van een zeer oude brug die waarschijnlijk lang geleden in een of andere oorlog is verwoest, met een prachtig uitzicht over de rivier.
Af en toe komt er een bootje over de rivier maar verder is het hier heel  rustig. In het dorpje schijnt een kroegje te zijn waar je wat kunt eten, maar dat moeten we nog uit gaan zoeken. Het is hier verder heel stil en helemaal van God verlaten. Er staan nog 2 campers, maar die zijn van Portugezen. Wat zullen wij hier vannacht weer slapen!!
 
< Vorige   Volgende >