Actuele tijd

De paus in Fatima en wij in Evora PDF Afdrukken E-mail
Op weg naar Evora zagen we steeds minder wijngaarden maar wel steeds meer bomen. Op een gegeven moment roken wij eucalyptus en toen reden we ook steeds door bossen met eucalyptusbomen. Verder zagen we ontzettend veel kurkeiken, die al een of meerdere keren waren geschild.  Er lagen ook hele stapels kurkeik en er reden vrachtwagens met kurkeik. Het plaatselijk product dus. Bij dit alles hebben we ook nog rubberplantages gezien, waar het rubber van de bomen afgetapt werd. Dit hadden we hier niet verwacht.
In Evora mochten we op een grote parkeerplaats overnachten maar er waren geen voorzieningen (maar die hebben we zelf). Ook hier lag de parkeerplaats weer tegen de oude stad. Toch wel erg handig, maar wij moeten wel onze stappen maken.
In het stadje was het druk en daar zagen we ook onze overburen van de camping in Tomar. Evora is een echt toeristisch stadje. Het is een Unesco evenement.
Er staan ontzettend veel overblijfselen van middeleeuwse gebouwen die weer gebouwd zijn op de fundamenten van Moorse gebouwen. Er was een grote kathedraal, diverse kerken en veel musea. Overal werd entree geheven.
Om 15 uur dreven de laatste donkere wolken over en toen begon de zon te schijnen en dat blijft volgens de voorspellingen voorlopig zo. En daarnaast trekken wij ook nog verder naar het zuiden, naar de Algarve.
We hebben in Evora nog heerlijk op het grote plein op een terras gezeten en koffie gedronken. De koffie kostte hier het dubbele van wat we tot nu toe  hadden betaald, € 2,40. Maar naar Nederlandse begrippen dus nog niet duur.
Ondanks het vele verkeer hebben we ook hier weer goed geslapen. Smorgens zagen we dat er vlakbij onze parkeerplaats een groentenmarkt was, dus daar hebben we nog even wat inkopen gedaan en nu gaan we weer richting het zuiden naar de Algarve tegen de Spaanse grens aan.
 
< Vorige   Volgende >