Actuele tijd

Wij naar Tomar en de pelgrims te voet naar Fatima PDF Afdrukken E-mail
Wat had het vannacht weer veel geregend. Ik ging smorgens eerst even kijken of de camper nog op dezelfde plek stond, maar dat was zo. Het terrein liep behoorlijk af, maar er was weer een kwak water gevallen.
Jammer van dat weer, want we hebben nu al twee dagen op rek een zwembad op onze camperplaats maar helaas kunnen we daar dus geen gebruik van maken.
Ook voor vandaag en morgen geeft hij nog regen aan dus dat weten we.
Smorgens kregen we 6 broodjes bij ons ontbijt en dat was wel heerlijk.
De eigenaar was ons ook behulpzaam bij het wegrijden en zo gingen wij op weg naar Tomar, ca 150 km maar de ervaring leert dat we daar wel een uur of vier over doen. We rijden steeds hoog in de bergen en zien prachtige dorpjes tegen de bergen aan geplakt liggen. Vaak zijn ze helemaal wit. We zien ook veel sinaasappelen en kersen hangen. Het is weer een goed fruitseizoen. 
Onderweg kwamen we zeer veel pelgrims tegen. Ze liepen met veiligheidshesjes langs de kant van de grote weg. Deze pelgrims zijn allemaal op weg naar Fatima, dat hier ca 50 km vandaan ligt. Op 13 mei komt paus Franciscus naar Fatima omdat het dan 100 jaar geleden is dat Maria aan de 3 herderskinderen verscheen. Wij gaan niet naar Fatima want dat hele circus hebben we een jaar of vijf geleden ook al gezien.
De rit viel mee. We waren al om 14 uur in Tomar en zijn meteen het stadje ingelopen om te eten en wat rond te kijken tussen de buien door. Het is voor ons geen straf om af en toe Meia con leitta directo te drinken, want de koffie is ook hier erg lekker.
We staan wederom tegen het oude centrum aan op de plek waar vroeger een camping was. Er is nu een camperplaats van gemaakt met diverse voorzieningen. Erg handig. In het stadje gaan we ook weer op internet want dat is niet aanwezig op de camperplaats.
Savonds tv gekeken. Wat waren wij blij dat Nederland zich nog net plaatste voor de finale!! Zaterdag moeten we dus beslist kijken.
En ook deze nacht heeft het weer enorm gegoten. Het kan hier niet op. Voor vandaag, vrijdag 12 mei, geeft hij nog veel onweer aan, maar daarna wordt het beter, want dan komt de paus. Wij gaan nu naar het wereldberoemde Unesco stadje Evora. Hier komt iedereen die Portugal bezoekt, dus wij ook.
 
< Vorige   Volgende >