Actuele tijd

Vertrek uit Barcos en op naar Sao joaO de Areias PDF Afdrukken E-mail
We hadden heerlijk rustig geslapen en genoten van de vogelgeluiden. Het was er zo stil daar tussen de wijnranken. De eigenaar had ons uitgelegd wat we allemaal konden doen en bezoeken, maar in een wandeling daar, zagen wij toch geen heil. Het was er zo steil, dat we dat niet lang vol zouden houden. Helaas werd er voor vandaag en zelfs de komende dagen regen voorspeld en dus besloten wij maar verder te trekken. Hij had gezegd dat we hem altijd even moesten waarschuwen als we vertrokken en dat deden wij tegen 10 uur. Hij begon nog eens zeer gedegen uit te leggen hoe wij het beste naar ons volgend adres konden rijden, maar hij eindigde met de mededeling, dat hij ons wel voor zou rijden naar het punt waar wij af moesten slaan en niet meer verkeerd konden rijden!! Ik was erg blij met zijn aanbod, want dat betekende dat hij voor ons naar boven zou rijden, zodat ik tijdens het stijgen geen tegenliggers zou krijgen. Dat is wel een zeer prettig gevoel. Wat een service van die man toch. In één woord geweldig. Wij hebben ook beloofd dat we een goede recensie bij zijn  adres op de Campersite  zouden schrijven. 
Toen hij ons goed en veilig in het stadje op de goede route had gezet hebben wij afscheid van hem genomen.
Daarna gingen wij zuidwaarts, 140 km verderop naar Sao joao de Areias. Ook nu weer genoten we van het landschap. Erg diepe dalen en het was weer veel klimmen en dalen.
Onderweg hier naar toe begon het wel  te regenen en het hield niet meer op tot wij er waren. We werden vriendelijk ontvangen met excuses voor de regen en we kregen meteen een heerlijk bakje koffie, dolche gusto, echt heel lekker.
Zij hebben hier al 6 jaar een camperplaats maar hebben nu wel alles te koop staan omdat zij toch zelf  meer willen gaan trekken, maar dan alleen in Portugal!
Na een gezellig praatje gemaakt te hebben zijn wij naar de camper gegaan. Gelukkig hadden we internet zodat wij ons niet hoefden te vervelen en goed konden bekijken hoe we onze tocht de komende dagen zullen vervolgen. Helaas geeft hij ook voor de komende dagen regen aan en dat is erg jammer, maar we zullen het er mee moeten doen. Morgen gaan we naar een camperplaats in Tomar en daarna naar het wereldberoemde plaatsje Evora.
 
< Vorige   Volgende >