Actuele tijd

En dan het binnenland in naar het wijnhuis en de wijnproeverij PDF Afdrukken E-mail
Het was 150 km rijden naar Barcos, maar we moesten wel helemaal het binnenland in en dat betekent hier berg op en berg af. Het schiet geen meter op, maar het landschap is fantastisch. We bleven genieten van het uitzicht. Af en toe moesten we wel flink klimmen en stond het zweet in onze handen, maar het ging allemaal goed.
De laatste 10 km waren helemaal erg. Vanaf de rivier de Douro ging het vrij steil omhoog en dat bleef maar duren. Plotseling zagen we de naam van ons wijnhuis staan: Quinta de Padrela. En wij de weg af en toen ging het steil omlaag, brrr. Als we vertrekken moeten we hier weer omhoog! We waren er om 15.30 uur.
Meteen na aankomst bij het wijnhuis kwam een jongeman van rond de 30 ons welkom heten en vroeg of wij belangstelling hadden voor een bezichtiging van het dorp en de wijngaard en na afloop een wijnproeverij. Niet te geloven.
Hij nam ons mee in de auto en we moesten eerst naar het VVV, want daar was een zeer bijzondere klok van Rijomax. We kregen uitleg van een medewerker en die vertelde ons dat je op deze klok alles kon zien. Op zich is dat ook niet zo vreemd want de maker heeft er 28 jaar aan gewerkt. Het was leuk om dit te horen.
Daarna maakte hij een toer door zijn dorp van 1000 inwoners, Tabuaco, en toen ook nog door het stadje Barcos dat al dateert van 1140. Hij vertelde ons vele interessante dingen en liet ons ook de oude Bakhuizen, de bijzondere Portugeese muurtjes, de vergezichten en een kerkhof zien, dat beroemder was dan Fatima, zei hij. Hij deed het erg leuk.
Daarna gingen wij naar zijn wijngaard. Zijn vader was 67 en hij was nu samen met zijn zus eigenaar van de Quinta da Padrela. Ook hier weer een interessant verhaal over de wijngaard, de olijfbomen en de oogst en verwerking van de druiven. Van heel groot belang is de samenstelling van de grond. In deze grond zitten stenen, die overdag de warmte opnemen en deze snachts weer afstaan aan de planten. In de zomer is het hier 40 graden (nu 23) en swinters rond het vriespunt.
Zij hadden een exclusieve wijn die niet in de supermarkt te koop. Is. Tijdens de proeverij bleek de wijn ook fantastisch te zijn en wij genoten er van. Op het laatst kregen we nog port te proeven die 25 jaar oud was en nog door zijn vader gemaakt was. Ria moest toegeven dat die port toch lekkerder smaakte  dan die van haar. Hoewel de wij. Niet goedkoop was hebben wij toch besloten een doos te kopen want het is echt de moeite waard. Een aanrader voor andere camperaars.
Al met al weer een fantastische reis- en verblijfdag. Waarschijnlijk trekken we morgen weer verder naar een camping van een Nederlands echtpaar, waar iedereen ook vol lof over was.
 
< Vorige   Volgende >