Actuele tijd

Weer heel wat belevenissen PDF Afdrukken E-mail
Na de wandeling door Braganca legden we aan bij het "stamcafé" van een ander Nederlands echtpaar dat ook op onze campingplaats stond. Gerard en Tineke? En wat wil het geval: zij zaten er ook. We hadden het er goed naar onze zin bij Fernando Gomes. Gerard, 65 jaar oud,  vertelde, dat zij al 4 jaar geen huis meer hadden en helemaal in hun camper, Carthago van 9 m, leefden. Van oorsprong komen zij uit de Achterhoek. Tja. Het is maar wat je wilt, maar voor ons gaat dat toch te ver. Wij willen nog wel een keertje in ons eigen bed liggen!!
Smorgens liepen Gerard en Tinkeke hand in hand over de camperplaats en toen vroeg een andere buurman of zij nog zo verliefd waren? Ja zei Tineke. Ik ben nog echt iedere dag verliefd. Ik zei: Tineke jij hoeft niet bang te zijn, dat Gerard wegloopt, want hij kan toch nergens heen!!😃 
Een ander echtpaar van rond de 50 vertelde, dat zij een half jaar sabbatical hadden.
Hij was klusjesman en had zijn bus omgebouwd tot camper en zij was verpleegster en mocht tot 6 juli wegblijven. Ze waren op 1 januari vertrokken en hadden allerlei plannen gehad om in die tijd te doen, maar de tijd was te kort. Zij had gedeelten van de camino gelopen en nu trokken ze samen, evenals wij, Portugal rond. Ze genoten met volle tuigen. Maar ja, na 6 juli!!
Van al die mensen hoorden wij ook weer veel verhalen en goede adressen. Ondanks de uitgezette rit van Ria besloten wij toch om naar een van de genoemde adressen te gaan, een wijnhuis in Tabuaco bij Barcos.
 
< Vorige   Volgende >