Actuele tijd

Via de camino naar Burgos PDF Afdrukken E-mail
We besloten om via de tolweg Frankrijk te verlaten, daar het anders een grote ellende is om Frankrijk uit te komen  en nu waren wij voor € 2,60 de grens over en gingen we richting Pamplona rijden. Een hele mooie route door de Pyreneeën. Vanaf Pamplona gingen we richting Logroño en kwamen we weer door diverse plaatsen die wij aan gedaan hebben toen wij de camino fietsten in 2006. We zagen de pelgrims telkens lopen en in Estrella besloten wij even het dorp in te rijden en onze eerste Spaanse café con leche te drinken. Heerlijk.  We zagen de pelgrims langs lopen en de eerste 2 die  wij zagen vroegen meteen aan ons of wij daar een goede refugio of hostal wisten. En uiteraard konden wij die mensen met onze kennis verder helpen. Ze toonden zich uiterst dankbaar, maar meer denk ik omdat ze wisten dat ze er nu bijna waren!!
Om 15.00 uur waren we in Burgos. Helaas te laat voor een menu del dia, dus dat doen we waarschijnlijk morgen. 
Op camping Fuentes Blancas in Burgos stond ook een hele groep van de ANWB. Al ras bleek dat internet alleen maar bij de receptie werkte ondanks het bericht dat het overal op de camping zou werken. Jammer. Geen stepbridge dus vanavond, denk ik.
We zijn eerst nog naar het centrum van Burgos gefietst en hebben daar wat rond gekeken en wat gedronken. Tegen 18.00 betrok de lucht en moesten wij overhaast terug naar de camping. Helaas. We hielden het niet droog, maar nog net voor de grote bui konden we de fietsen weer onder zeil brengen.
Vlakbij ons stonden twee California busjes, dus maar snel even een foto gemaakt en naar Fred gestuurd, dan heeft hij ook weer een goede avond.
Morgen trekken we verder naar Tordesillas en daar hopen we te gaan genieten van een menu del dia met een lekkere Rioja wijn op eikenhout gelagerd!!!
 
< Vorige   Volgende >