Actuele tijd

Dag van de arbeid met veel bloemen PDF Afdrukken E-mail
Dag van de arbeid met veel bloemen

Het heeft vannacht veel geregend maar gelukkig had ik thuis de fietsen nog onder zeil gedaan. Maar goed ook. Na zeer goede nachtrust zijn we rond 10 uur aangereden. Overal langs de weg zagen we bloemenverkopers en later merkten we dat ook hier in Frankrijk 1 mei een feestdag is. 
Volgens de planning moesten we vandaag ca. 400 km rijden. Op een gegeven moment passeerde ik een auto met caravan en meteen toen ik die voorbij was flitste er een knipper! Het zal toch niet zo zijn, dat ik nu geen bon meer krijg voor overgewicht maar wel voor te hard rijden!! Als dat zo is, moet Ria maar gaan rijden want die houdt zich beter aan de regels dan ik. Eerlijk is eerlijk.
Rond het middaguur hebben we  gepauzeerd bij de Mac. Even lekker wappen, mailen en site bijwerken. Het kost wat tijd maar dan hoor en heb je ook wat.
Daarna weer verder. Het landschap was overwegend groen en geel omdat we heel veel velden met lijnzaad zagen. Erg mooi. Na Chartres reden we door Chateaudun en Bonneville naar Marboué. Allemaal plaatsjes waar we door heen kwamen toen we naar Santiago fietsten en de mooie herinneringen van toen kwamen weer boven. Toen we in Marboué het straatje naar de camperplaats in reden zagen we meteen dat we hier al eerder waren geweest en wel tijdens onze eerste campertocht naar Frankrijk in 2007. Een leuke camperplaats met alle voorzieningen en gelegen tegen een park, waar veel gesport en ontspannen wordt. Ook nu weer werd er volop gespeeld door de jeugd en de mannen hielden zich bezig met jou de boules. Ria wist nog dat er een bakker om de hoek zat en dat klopte ook nog. We voelden ons hier weer thuis. We maakten meteen een wandeling door het dorp waar het erg rustig was. Alleen in de les Salles de fetes was het erg druk. We zagen vele grijze bollen zitten en hoorden regelmatig bingo roepen!! Morgenvroeg eerst naar het bakkertje en dan richting Tours en Hendaye.

 
< Vorige   Volgende >