Actuele tijd

Arras, onze eerste. Stopplaats PDF Afdrukken E-mail
Arras
Zondagmorgen kwamen we maar moeizaam op gang. Het waren ook drukke dagen geweest. Zaterdag de hele dag nog gebridged in Hilvarenbeek. Toen snel nog even bij zwager Wim aan en daarna naar de verjaardag van schoonbroer Frie in Drunen. We waren niet vroeg thuis en ik had genoeg drank gekregen.
Zondagmorgen moesten we nog het nodige doen voor we konden vertrekken. De fietsen moesten er nog op, het water moest nog bijgevuld worden, de ramen en zonnepanelen moesten nog stofvrij gemaakt worden en er moest nog het nodige aan kleding in. Maar zo rond half 12 waren we startklaar.
We reden richting Antwerpen dus konden we nog makkelijk in Arendonk tanken. De diesel was er wel duurder dan in Hapert, maar dat zal deze vakantie wel weer meer gebeuren. Ria had gepland dat we tot Arras zouden rijden en Arras ligt net in Frankrijk.
We waren daar rond half 3 en het werd steeds mooier weer, maar dat was ook voorspeld. Na een boterhammetje te hebben gegeten zijn we de stad in gewandeld. De toeristinfo was open en het was gezellig wandelen over een route door het centrum, waar de nodige info op borden stond. Er zijn 2 hele mooie pleinen met schitterende huizen en panden er om heen. Op één plein stonden een paar grote tenten omdat er morgen, 1 mei, een boekenbeurs is in Arras.
Er stonden ook allerlei grote panelen met beroemde militairen er op, want het was gisteren en vandaag 100 jaar geleden dat Arras was bevrijd.
In het gemeentehuis zagen wij 4 grote poppen, de Géants d'Arras, waar ik toch even een foto van gemaakt heb.
 
Rond 18.00 uur viel helaas al weer de eerste regen.
Savonds hebben wij onze eerste spellekes Skip Bo al weer gespeeld en zijn we tijdige naar bed gegaan, want het is toch wel weer even wennen aan het camperleven. 
 
< Vorige   Volgende >