Actuele tijd

Bezoek aan Brogdale Collections PDF Afdrukken E-mail
Voor vandaag stond er een bezoek aan de Brogdale Collections in Faversham vlakbij Canterbury op het programma. Wij wisten niet wat we ons daar precies bij voor moesten stellen, dus weer een verrassing.
We hebben eerst nog boodschappen gedaan en even over een marktje gelopen in Faversham en toen zijn we naar Brogdale gereden. Weer zon eenpersoonsweg er naar toe, maar dat begint al te wennen en hier weten ze niet beter.
Ook hier werden we weer met open armen ontvangen. Ze wisten dat wij zouden komen en om 11 uur hadden we een rondleiding en daarna zou Ria een hamper krijgen!!
Nog 2 Engelse vrouwen namen ook deel aan de rondleiding. We hadden een oud, uiterst vriendelijk baasje.
Hij vertelde dat Brogdale de grootste nationale verzameling van fruitbomen en fruitplanten in de wereld heeft. Van alle soorten hebben zij er twee om te voorkomen dat ze uitsterven. Wij liepen met hem door de enorm grote bogaard en hij vertelde maar. Ze hadden 2200 soorten appelbomen van over de hele wereld. De grond van de bogaard bestond uit slibzand van de Noordzee en was zeer vruchtbaar. Op dit moment waren alleen de kersen rijp en daar mochten wij diverse soorten van proeven. Het was een uiterst boeiende rondleiding. Op de Brogdale Farm waren ook allerlei winkeltjes met streekproducten en vlees en kaas en dranken. Aan het einde van de toer kreeg Ria haar hamper en dat is een mandje gevuld met fruit en andere dingetjes zoals wijn, toast en chips. Wat een mooie prijs toch he en nog zijn wij niet aan het laatste onderdeel, want daar moeten we vanmiddag op af: Leeds Castle.
 
< Vorige   Volgende >