Actuele tijd

Bezoek aan Emmetts Gardens PDF Afdrukken E-mail
Na het fantastische ontbijt hebben wij ons nog even teruggetrokken op onze luxe kamer. Het regende dat het goot. Om 11 uur zijn we aangereden. We moesten ongeveer 40 km rijden. Londen uit ging prima. We zagen wel steeds die borden van de groende zone staan!!
We mochten ook niet op de rondweg komen, want daar moet je op doordeweekse dagen op een of andere manier voor betalen. Erg ingewikkeld allemaal. Maar goed, het lukte. De laatste 10 km ging weer over een zeer smalle weg. Het regende nog steeds volop maar gelukkig kwamen we bijna niemand tegen.
Bij Emmetts Garden aangekomen zagen we maar enkele auto's staan. Wij naar binnen en daar werden we hartelijk ontvangen. We kregen uitleg over de geschiedenis van de tuin en aanwijzingen hoe we het beste konden lopen. We konden nog een paraplu krijgen, maar die hadden we al bij ons. Er staat een groot landhuis, dat inmiddels is verbouwd tot appartementen. De tuin wordt bijgehouden en gerund door vrijwilligers. Ze kunnen er nog meer gebruiken. Hoewel de vele rododendrons uitgebloeid waren zag de tuin er fantastisch uit. Er waren hele mooie gedeelten bij. We hebben koffie gedronken in het theehuis en daarna konden we met droog weer verder. De zon begon zelfs te schijnen.
Om 14 uur hadden we alles gezien en toen zijn we weer vertrokken. We moesten 50 km rijden richting Faversham, waar we weer een restaurantje van Brits Stop hadden gevonden. We hadden deze keer pech. Voor het eerst deze vakantie kwamen we in een echte file terecht. Er was een oprit naar de grote weg afgesloten en toen moest al het verkeer door meerdere dorpen rijden. We hebben er 3 uur over gedaan, maar goed, wij hebben de tijd.
Aangekomen bij het restaurant bleek dit op maandag dicht te zijn, hoewel er in het boekje stond, dat het de hele week open was. Maar zei de baas: neem rustig plaats op de parking en dat was voor ons voldoende. Eten hebben we zelf en we  kunnen tv kijken. Slovakije tegen Engeland en Wales tegen Rusland.
De zon scheen inmiddels volop. Het was 24 graden en wij hebben dus heerlijk buiten gegeten en in de zon gezeten. We staan tussen de zwarte bessenstruiken en daarachter zie ik niets dan fruitbomen. Kent is dus echt de tuin van Engeland. Heel veel regen afgewisseld met tropische temperaturen. 
Morgen hebben we weer een drukke dag. We gaan dan naar het volgende onderdeel van de prijs van Ria: een bezoek aan de Brogdale Collections. Dit is een grote boomgaard met allerlei fruitbomen en wat daar bij hoort.
Daarna brengen we een bezoek aan Leeds castle en de daarbij behorende tuinen. Een geweldig groot complex. Wij mogen er overnachten in een volledig uitgeruste tent en daags daarna mogen we opnieuw de tuin en het kasteel in. Wie doet ons wat. En gelukkig is het morgen weer mooi weer. Goede vooruitzichten dus.
 
< Vorige   Volgende >