Actuele tijd

Via Winchester op weg naar Londen PDF Afdrukken E-mail
De camping liep vrijdagavond behoorlijk vol met erg grote, Engelse caravans, die allemaal door een tractor op hun plaats werden gebracht. Beetje overdreven vond ik, want ze hadden ook allemaal een mover, maar mochten het niet zelf doen.
Onze buren, een Nederlands gezinnetje met 2 kleine kinderen, wilde nog een nachtje bijboeken, maar dat was niet meer mogelijk. 
Maar goed, dat wij weer vertrokken, dan kwam er weer plaats. Een geluk voor ons was dat die caravans allemaal al vrijdags gekomen waren, want de toegangsweg naar de camping was weer erg smal en die caravans zouden wij dus niet tegenkomen.
Die weg moesten wij ook weer terug, maar inderdaad was het nu niet druk, dus weinig problemen met passeren. Na ongeveer 10 km waren wij weer aan de doorgaande weg. Overal zien wij borden staan om te stemmen voor of tegen Europa, maar op de meeste borden staat: Vote Leave. Dan weet je het dus wel. Ik had het er met een Engelsman over. Ik zeg als jullie er uit gaan, dan zijn de Schotten wel erg boos. Hij zei dat klopt, maar Schotland en Wales zijn in feite eigen landen zoals bij jullie; Nederland, Duitsland en België. Overigens ging hij voor Europa stemmen zei hij tegen mij.
Onderweg naar Winchester kwamen we langs Stonehenge, maar we hadden al aan het begin van de vakantie afgesproken dat we daar niet naar toe zouden gaan.
Stonehenge is een kring van grote opstaande stenen, waar heel veel verhalen omheen hangen. Er is een groot museum, waar al die theorieën ook nog eens uiteen gezet worden. Wij dachten genoeg te hebben aan het verhaal in ons boek. We zijn er wel even langs gereden en we zagen, dat het er verbazend druk was. Ook dat stond overigens in ons boekje. Het trekt enorm veel mensen.
Vlak voor Winchester werden langs de kant van de weg overal aardbeien en kersen aangeboden. Aardbeien hebben we al erg veel op, maar kersen nog niet. Dus toch maar even stoppen. Ik kocht een doosje aardbeien en een doosje kersen en moest £ 7,50 betalen!! Op de reclame zag ik dat een doosje aardbeien bij AH maar € 1,99 kostte. Het leven is niet goedkoop in England, maar volgens ons zijn er in Engeland heel veel rijke mensen.
We hadden weer een restaurantje in de buurt van Winchester uitgezocht en dat betekende de laatste 5 km weer smalle kronkelwegen. We staan nu in het plaatsje Eaton 7 km van Winchester bij café Chestnut Horse. Een leuk restaurantje met een buurtwinkeltje. We zagen dat er heel veel volk naar het winkeltje kwam. Die mevrouw vertelde ook, dat de mensen er erg verspreid wonen ( in heel mooie huizen met prachtige rieten daken!!) en dat ze bijna allemaal bij haar hun boodschappen komen doen.
Wij zijn naar Winchester gefietst. Ook weer een oud Romeins stadje met stadsmuren en oude gebouwen en een geschiedenis van King Arthur. 
Ze hebben er ook een universiteit die zich  volgens het boekje kan meten met Harvard en Oxford. Het was er leuk rond kijken en toeven.
Morgen gaan we beginnen aan de prijs van Ria en dan gaan we 2 nachten logeren in het Bromley Court Hotel in Londen!!

 
< Vorige   Volgende >