Actuele tijd

Een ongekende luxe, bijna 100 km snelweg PDF Afdrukken E-mail


Na rijp beraad hadden we besloten om toch nog maar een paar dagen naar een camping aan zee in Devon te gaan, naar het plaatsje Otterton.
We zouden deze keer niet langs de kust rijden, maar via de grote weg en dat was luxe, bijna 100 km op de snelweg, dat was lang geleden. We hebben wel af en toe een stukje snelweg gehad, maar nooit meer dan 10 km. Dit schoot wel erg snel op.
Maar op een gegeven moment moesten we van de snelweg af en toen was het nog 22 km. De laatste 10 km ging zelfs over een zeer smalle weg. We stonden regelmatig stil en moesten af en toe de spiegel in klappen. De laatste 5 km naar de camping toe was  bijna overal single road. Dus oppassen en de tijd nemen. Er staat ook steeds Slow Slow op de weg.
Het is een terrassencamping en we kregen een plaats, vanwaar we de zee konden zien. Na het eten hebben we de camping verkend. Een prachtige kust met steile rotsen. We liepen even de wandelroute over de kustlijn op, maar moesten snel terug want daar kwam me toch een donderbui aan.
Tijdens de wedstrijd Engeland tegen Wales viel het beeld weg door het onweer. Het duurde even voor ik weer verder kon kijken. En wederom waren die laatste minuten van de wedstrijd cruciaal.
Om 16 uur liepen we naar het dorp, 1,5 km berg op en dan weer berg af. We waren juist het café voorbij of het begon weer te regen, dus maar weer café in. Ik heb er een plaatselijk, donker biertje gedronken. Was lekker. Het brouwen van plaatselijk bier is wel aan zeer strenge regels gebonden las ik daar.
Toen we weer terug waren op de camping zagen we 2 Nederlandse campers, die we al 2 x eerder op een camping ontmoet hebben.
Overigens staan hier op deze camping wel meer Nederlanders, maar het is dan ook een zeer grote camping met heel veel aktiviteiten. Onze camping is genaamd Ladram Bay. We blijven hier morgen nog een dag en dan hopen we wat te kunnen wandelen en te genieten van de zee.
 
< Vorige   Volgende >