Actuele tijd

Naar Lands End of niet? PDF Afdrukken E-mail
Naar Lands Ends of niet?

Ik heb genoten van het voetballen van België tegen Italië. Hazard was onvermoeibaar,   Mertens' mocht op tijd invallen en de Bruyne gaf enkele mooie passes ondanks het feit dat hij niet op zijn goede plaats stond. Helaas waren de spitsen niet in vorm. Italië was duidelijk beter en zij hebben dus terecht gewonnen. Maar het was een mooie wedstrijd om naar te kijken.
We hebben weer lekker geslapen en toen moesten we beslissen wat we zouden doen, op de fiets naar St Ives of niet? 
Het was droog, maar het waaide behoorlijk en hij gaf wisselvallig weer aan. Dus wij besloten met de camper naar St Ives te rijden en daarna naar de stad Penzance. St Ives is ook weer zon prachtige kustplaats. We hadden een mooi uitzicht op het stadje van boven af. Vroeger was St Ives een vissersplaatsje maar later kwamen hier steeds meer schilders en kunstenaars op af. Er zijn dus nu erg veel gallerijen en kunstwinkels. Via een  groene toeristische route reden wij naar Penzance. We parkeerden op n grote parkeerplaats in de haven en moesten toen naar boven de stad in. Ze hadden er een mooie winkelstraat. Ria moest natuurlijk weer iets kopen dus ik ging lekker op een bankje zitten te gapen. Ria had het nodige gekocht en toen zij af wilde rekenen vroeg de winkeljuffrouw aan Ria: Do you need a bag? Ria zei: No thanks, my bag is outsite!! Ik kon er niet mee lachen toen ik het hoorde.
Toen Ria uitgewinkeld was en wij wat gegeten hadden moesten we beslissen of we nog naar Lands Ends zouden rijden. We hadden al in de boekje gelezen, dat de weg er naar toe smal was en dat er eigenlijk niks te beleven viel, maar dan kon je wel zeggen dat je er geweest was. Nou, wij zijn er niet geweest. Wij besloten naar onze volgende Brits Stop te rijden vlakbij St Ausstell. Wederom een leuk restaurant.
We waren er op tijd en het weer was weer ok, dus wij met de fiets naar de kustplaats: Charlestown.  
Ook hier weer leuk wandelen en rondkijken met de andere toeristen. Aan het einde van de middag zaten we nog heerlijk op een terrasje uit te kijken over zee en naar de langs komende mensen.
Terug bij ons restaurant hebben wij daar weer eens heerlijk gegeten. Omdat we ontdekt hebben dat er nog genoeg te zien is in deze omgeving en wij hier ook kunnen fietsen, hebben wij besloten om morgen hier ook te blijven. Maar hopen dat het weer morgen weer net zo mee valt als vandaag.
 
< Vorige   Volgende >