Actuele tijd

Via Padstow en Newquai naar St Ives PDF Afdrukken E-mail
Via Padstow en Newquai naar St ives

De zondag op de camping in Bude verliep erg rustig. Het regende geregeld, maar smiddags hebben we nog even de fiets gepakt en aan het strand gekeken naar de surfers en zeilers. Hoewel de zon af en toe scheen hielden we het toch niet droog.
Maandagmorgen was het droog en vele gasten verlieten de camping. Wij ook.
Onze eerste bestemming was het stadje Padstow. Een leuk kustplaatsje met een mooi strand en veel winkels en horeca. Het was er ontzettend druk en dat heeft een speciale reden. Padstow is de stad  van Rick Stein. En wie is Rick Stein zul jij je afvragen. Dat deden wij ook. Rick Stein is een sterkok in Engeland, die ook vaak op tv komt en kooklessen  geeft over de gehele wereld. Hij heeft ook in meerdere plaatsen en landen restaurants, eethuisjes en cafés. En zo heeft hij ook 4 bedrijven in Padstow, maar daarnaast staat zijn naam overal te lezen. Wij waren in een winkeltje met allerlei producten van Rick en de eigenaresse vertelde dat Rick nu niet in de stad was, maar zijn zoon, die al even beroemd is, wel.
 
 Het was erg druk in het stadje en wij moesten zoeken naar een plekje in het Old Ship Hotel om een kopje koffie te drinken.
Na Padstow zouden we naar de kustplaats Newquai gaan. Ook daar konden we terecht op een parkeerplaats, dicht bij het centrum, uiteraard wel tegen betaling. Er liep een parkeerwachter rond en die zei tegen Ria dat ze 2 kaartjes moest kopen vanwege de grootte van de camper!! Toen vroeg Ria en als we dan bij de bussen parkeren? Dat kan ook zei ze en dat was goedkoper!!
Ook Newquai is een leuk stadje met strand, haven, een aquarium en heel veel hotels,  winkels en horeca. Leuk om even rond te lopen en wat te drinken.
Vervolgens reden we door naar onze bestemming,  restaurant Balnoon Inn, 5 km buiten St Ives. Onze bedoeling was om nog naar St Ives te fietsen, maar het was al te laat. Dan maar voetbal kijken: Zweden Ierland 1 - 1. En vanavond moeten de rode duivels uit België ook nog aan de bak tegen Italië. Spannend.
We hebben hier nu hetzelfde weer als in Nederland. Zon afgewisseld met buien. Het is iedere dag rond de 18 graden.
Morgen kijken we eerst maar hoe het weer dan is en dan beslissen we wat we gaan doen.
 
< Vorige   Volgende >