Actuele tijd

Een pittige rit door Nationaal Park Exmoor naar Cornwall PDF Afdrukken E-mail
Een pittige tocht door Nationaal Park Exmoor naar Cornwall

We volgden vandaag de camperroute van ons boekje en dat betekende een toeristische route door het NP Exmoor. We reden het plaatsje Minehead voorbij en toen begon het. Plotseling zaten we op een helling van 25% en dat is best heftig. Het was een lange klim, maar gelukkig was de weg hier breed genoeg voor 2 voertuigen langs elkaar. Vervolgens kregen we nog een paar klimmen van 16% en toen waren we boven waar we steeds een prachtig en wijds uitzicht hadden. Het was echt de moeite van het klimmen waard. We daalden af naar het plaatsje Lynmouth, waar het gezellig druk was. We reden het stadje uit en meteen ging de weg weer omhoog. De weg was erg smal en opletten dus. Op een gegeven moment stond er: gedurende 3 Miles niet stoppen en dat was terecht. De weg was er zo smal, dat je absoluut niemand kon passeren. Er waren hier ook geen passeerstukken zoals in Schotland. Gelukkig kwamen we op dat stuk helemaal niemand tegen. Even later weer wel. De weg was hier en daar wat breder maar meestal erg smal, dus steeds oppassen. Na de stad Barnstaple hebben we de kust verlaten en zijn we via een iets bredere weg afgezakt naar Bude, waar we op de camping zouden gaan staan.
Het was nog heerlijk weer en wij besloten eerst even de omgeving te verkennen. De camping ligt 3 Miles buiten Bude. We fietsten eerst door het plaatsje Flexbury en kwamen toen op het strand van Bude uit. Er werd volop gezwommen en gesurfd. Iets verderop werd ook gekitesurfd. Was leuk om te zien. Daarna zijn we langs de Bude en Noth Cornwall golfbaan gefietst en kwamen we in het centrum uit. Hier was het druk en er hingen veel vlaggetjes voor het voetbal, want vandaag moeten Wales en Engeland voetballen. Via een paar grote supermarkten Morrisons en Lidl kwamen we weer uit op de grote weg. Bij de volgende afrit konden wij weer terug naar onze camping. Bude is een vrij grote plaats, die op enkele heuvels ligt, maar verder wel alles heeft. Toen we op de camping terugkwamen zijn we heerlijk onder de luifel gaan zitten en we hebben ook nog buiten gegeten.
Om 21 uur zijn we naar binnen gegaan en heb ik naar England Rusland zitten kijken maar ook gestepbridged. Het begon hier flink te regenen en dat bleef zo de hele nacht. Hij geeft voor de komende dagen helaas niet zo'n mooi weer meer aan, dus maar kijken wat we doen. Morgen, zondag 12 juni, blijven we in ieder geval nog een dagje op deze camping en dan trekken we weer verder.
 
< Vorige   Volgende >