Actuele tijd

Op zoek naar LPG en niet naar Bristol maar naar Bath PDF Afdrukken E-mail
Op zoek naar LPG en niet naar Bristol maar naar Bath

Vannacht werd ik wakker en toen zag ik dat er een blauw lichtje knipperde. Ik schrok. Her bleek de koelkast te zijn, die dus niet meer werkte. Ik keek op het metertje en zag dat één  fles nog half vol was, dus dat was het niet. Na even overleg besloten we de koelkast opnieuw aan te zetten, maar helaas, hij  bleef knipperen. Toen maar uitgezet en proberen verder te slapen want het was pas 3 uur.
Smorgens eerst het gas aan gestoken, maar dat deed het ook niet, dus gas dus toch op. Dat is erg vervelend, want dan werkt de koelkast niet meer als we stil staan, dan werkt de boiler niet, dus koud water om te douchen en dan kunnen we niet koken, zelfs geen thee of koffie zetten. Verwarming aan zetten is gelukkig niet nodig.
Dus vandaag op zoek naar LPG en dat is hier niet zo simpel. Er zijn op de eerste plaats niet zo veel benzinestations en er is er maar af en toe eentje die gas verkoopt.
Wij keken bij ieder station maar niks. Toen we diesel gingen tanken vroegen we het en die juffrouw zei: alleen bij de Shell stations heb je kans.
Uiteindelijk zag ik iets geels, maar helaas het was Yet. 20 km voor het einde van onze tocht zagen we een Shellstation, maar die had geen gas!! Wij gevraagd en die meneer wist te vertellen dat er 30 km terug een gasvulstation was. Wij hadden geen keuze, dus terug. En inderdaad na 30 km vonden wij op een industrieterrein een LPG station. We moesten door de slagboom en stonden tussen de gasflessen. Ik zag geen pompstation, maar die man zei: kom maar en inderdaad in de hoek van het perceel lag een gastank. Er ging 37 lt in dus beide tanks waren inderdaad leeg en het metertje dus kapot. Maar.... Wij hadden gas en konden weer met een gerust hart verder.
We hadden weer een Brit Stop uitgezocht. Wederom een Farm met winkel, café en speelgelegenheid. Ook hier was het weer druk. De Farm lag 10 km voorbij de stad Bath, waar we naar toe wilden, want we hadden gelezen, dat de stad  Bristol niet echt interessant was om te bezoeken. Bath ligt 15 km van Bristol en heeft 150.000 inw.
Wij konden weer op de fiets naar Bath. Dat zou een zware tocht worden als we dezelfde weg moesten rijden als we gekomen waren, maar dat bleek niet het geval te zijn. Wel eerst een heuvel van 12 procent af, maar toen kwamen we aan een kanaal en daar lag een pad naast. Het pad was weliswaar hobbelig en stoffig, maar dus geen heuvels meer. De laatste 4 km was het zelfs mooi geasfalteerd.
We kwamen midden in het historisch centrum van de stad aan. We bezochten eerst het raadhuis en daar bleken ze een Alkmaar kamer te hebben vanwege hun connecties met Alkmaar. We gingen ook een mooie stadshal  met winkeltjes binnen en toen op zoek naar het Circus. Dit is een gebouwencomplex in de vorm van het Colosseum, gebouwd door een architect die beroemd is geworden. Heel apart. We zagen ook nog enkele mooie gebouwen en grote parken en toen zijn we weer op een terras beland, want het is nog steeds bloedheet. 
De terugtocht op de fiets was heerlijk. Onze fietsen leken bij terugkomst wel grijs in plaats van zwart. Wat een stofzooi. Maar goed, een beetje afgepoetst en toen weer op de camper gezet. Het was heerlijk om weer even te fietsen.
We konden nog heerlijk buiten zitten en ook buiten eten. Een echte zwoele zomeravond.
 
< Vorige   Volgende >