Actuele tijd

Op camping Erwlon in Llandovery en fietsen in het Nationaal Park Brecon Beacons PDF Afdrukken E-mail
Op camping Erwlon in Llandovery en fietsen in het Nationaal Park Brecon Beacons.

Llandovery is een leuk stadje. Vanuit de camping kunnen we er in 5 minuten heen lopen. Er zijn diverse restaurantjes, een supermarkt, een VVV en leuke cafeetjes.
De camping en het dorp liggen aan de rand van het NP Brecon Beacons.
Bij het VVV kregen wij een drietal leuke fietsroutes. Je kunt hier ook prachtig wandelen in een mooi glooiend gebied met op de achtergrond de hoge bergen van het park. Bij het VVV staat ook de ridder van Llandovery, Llewelyn ap Gruffydd. Van zijn kasteel is helaas maar weinig meer over.
 
 Het was prachtig weer toen wij op 1 juni op deze camping aan kwamen en we hebben inmiddels besloten hier 5 dagen te blijven. Het is nu zaterdag 4 juni, de verjaardag van onze Hans. Proficiat. De camping staat nu bijna helemaal vol en het is er erg gezellig. 
Wij hebben het meest genoten van onze fietstochten hier. Onze eerste fietstocht was de meest verrassende. Al meteen na de start moesten we klimmen en dat bleef maar door gaan. We zagen in de verte de top van onze berg en wisten toen al dat we daar naar toe zouden moeten. We moesten echt helemaal terug schakelen en het ging stapvoets omhoog. Het was steeds tussen de 10 en 15 procent. Maar boven aangekomen was het mooi en hadden we een wijds uitzicht. Er zou volgens de beschrijving koffie zijn, maar helaas het café was dicht. We bleven eerst mooi op hoogte fietsen met een prachtig uitzicht, daarna daalden we langzaam af naar het plaatsje Myddfai en daar was een bezoekerscentrum met een cafeetje, een winkeltje, een museum en een feestzaaltje. Dit gebouwtje bleek eigendom te zijn van de verspreid wonende inwoners van Myddfai en gerund te worden door vrijwilligers. We dronken er heerlijke koffie en genoten van alle informatie van de plaatselijke flora en fauna. We hebben ook het verhaal gelezen van the Lady of the lake, die nog steeds haar magische krachten uitoefent vanuit haar waterrijk Kingdom at Llyn Fan Fach. Toen we weer verder fietsten zagen we 5 buizerds rond cirkelen boven een grasland waar een boer aan het hooien was. Prachtig om te zien. Ze vlogen rakelings over ons heen en dan kun je zien hoe mooi ze zijn en welke grote spanbreedte die vleugels hebben. We zijn er even bij gaan zitten. Ook de derde fietstocht was leuk. Ruim 50 km. We moesten om een berg heen fietsen had de juffrouw van het VVV gezegd. Nou dat klopte, maar er moest toch steeds en veel geklommen worden, maar het was een prachtige fietstocht.
 
Morgen blijven we hier nog een dagje poetsen en lummelen en dan gaan we maandag weer verder Zuid Engeland verkennen. Naar Bristol schoenen, Oxford universiteit, Worcester saus etc etc. We hebben het nog druk.
 
< Vorige   Volgende >