Actuele tijd

Verkenning van zuid-west Wales, Swansea en aankomst op onze camping in Llandovery PDF Afdrukken E-mail
Verkenning van zuid-westelijk Wales, Swansea en aankomst op camping in Llandovery
Op ons rondje door Zw Wales zagen we voor het eerst meerdere Nederlanders. Het bleek de ANWB-groep te zijn, die de ronde andersom maakt. Met het verkeer mee!!
Bestemming was het stadje St Davids in de punt. Dat blijkt het kleinste stadje van Engeland te zijn met een kathedraal. Het stadje heeft maar 2100 inwoners. We zijn er niet gekomen. Het was bloedheet en volgens onze informant konden wij er met de camper niet parkeren. Dus hebben we lekker lang  gepauzeerd, in de zon gezeten en genoten van het landschap. Alles staat hier overal tweetalig. Maar het Walisch taaltje kun je niet verstaan en niet lezen. 
 
 
We hebben overnacht bij een café in Gowerton en daags daarna zijn we van daar uit naar Swansea gefietst. Aan de stad hebben we niet veel herinneringen, wel aan de fietstocht. We waren er via een drukke weg naar toe gefietst in 10 km. In de stad hebben we een en ander op de fiets bekeken en toen zijn we naar het prachtig, witte strand gefietst. Vervolgens konden we helemaal langs het strand fietsen en daarna over een oude spoorlijn terug naar Gowerton. Was wel wat langer, maar geen verkeer en lekker rustig fietsen.
Op het middaguur zijn we aangereden naar onze camping in Llandovery, waar we zeker enkele dagen willen blijven.
We troffen er voor het eerst in deze vakantie meerdere Nederlanders aan, dus het was een soort thuiskomst. Ook nog steeds goed weer.
Ria ging meteen aan de slag met de was, want alles was aan een wasbeurt toe. Ze kreeg volop hulp en bijstand van de campinghoudster en de buren. Savonds lag bijna alles weer droog en opgevouwen in de kast.
Ik ben met behulp van een behulpzame buurman aan de slag gegaan met canal digitaal, want die hadden per 31 mei het gehele zenderpakket gewijzigd en wij hadden helemaal niets meer. Na heel veel proberen en weer opnieuw en weer.... Lukte het eindelijk om de eerste buitenlandse zenders te krijgen. Tegen de avond had ik ook de Nederlandse zenders weer. He he. Nu moeten ze nog wel in een goede volgorde komen. Ik heb iets van 240 tv-zenders en 80 radio-zenders. Wie doet ons wat.
Het blijft de komende dagen mooi weer. Ik heb een internet-abonnementjes gekocht, zodat we in ieder geval een paar dagen goede verbinding hebben.
De weersvoorspellingen zijn goed en we kunnen hier fietsen en wandelen, dus de komende dagen zijn we wel onder de pannen.

 
< Vorige   Volgende >