Actuele tijd

Tussen Mamchester en Liverpool door naar de fantastische middeleeuwe stad Chester. PDF Afdrukken E-mail
 
 
Tussen Liverpool en Manchester door naar de middeleeuwse stad Chester op de grens van Wales.

We hadden nog een zeer gezellige avond in The Shovel. Ze hadden er een groot tv scherm en er was savonds levende muziek. Tijdens ons overheerlijk diner keken wij naar de overwinning van Hull in de play-offs en daarna zagen we ook nog eens Real Madrid de Champions League winnen met penalty's . Tijdens deze wedstrijd speelde de band al volop. Ze hadden zelfs 3 zangeressen, dus dat was genieten. Al met al een zeer geslaagd diner en een zeer gezellige avond. De eigenaar kwam ons ook nog vertellen, dat we smorgens wel water konden tanken en dat is natuurlijk altijd meegenomen.
Vandaag stond een bezoek aan de stad Chester op ons programma. We moesten tussen de steden Manchester en Liverpool door en als je die steden noemt, denk ik altijd aan voetbal en ook alleen maar aan voetbal. 
We hadden een prachtige weg en we zagen dat er vanuit de steden aan de andere kant van de weg veel mensen naar het strand gingen. De Engelsen hebben deze week  vakantie, dus files. Aan onze kant ging het goed tot de laatste 50 km toen kwamen wij in de file. Af en toe stapvoets en dan weer een stukje rijden. We besloten een andere weg te nemen en dat ging even erg goed, maar toen was het ook over. Voor elk stoplicht dat er was moesten we heel lang wachten. We dachten dat er iets bijzonders te doen zou zijn in Chester en dat we dus ook niet op de camperplaats terecht zouden kunnen, maar dat viel allemaal mee. Er was nog plaats en we besloten meteen de stad in te gaan en daar maar iets te eten.
Chester is een oud Romeinse stad met heel veel overblijfselen. 
In de stad staan heel veel mooie, vakwerkhuizen met 2 verdiepingen, the Rows. Volgens ons boekje zijn deze gebouwen, waar in 2 lagen winkels zijn, de voorlopers van de grote warenhuizen.
 
Er is ook een kathedraal met een zeer groot complex. De bezichtiging van de kathedraal is goed gedocumenteerd en verzorgd. Echt iets bijzonders om te zien. Er is ook op een van de Romeinse  muren een grote klok, die in 1897 is gebouwd ter gelegenheid van het diamanten troonjubileum van koningin Victoria. Rondom de gehele binnenstad loopt een muur, waar je over heen kunt wandelen. Vanaf deze muur heb je telkens zicht op alle bijzonderheden van de stad. Het was vandaag ook weer prachtig weer, dus op vele plaatsen zagen wij heel veel mensen op de terrassen en ook in de talrijke plantsoenen en tuinen feesten. Het was fantastisch om deze wandeling te maken. Een bezoek aan Chester is dus meer dan de moeite waard.

 
< Vorige   Volgende >