Actuele tijd

Blackpool, de kermisstad. PDF Afdrukken E-mail
Blackpool, de kermisstad. 
We hadden nog lekker gegeten in The Stags Head en toen nog even rondgewandeld in het dorpje, waar verder niet veel te zien was.
Het is wel heerlijk weer en dat geeft hij voor morgen ook aan.
We zijn naar Blackpool gereden en staan daar nu weer bij een restaurant. (Dus vanavond weer eten, maar dat is niet erg. Trees wordt vandaag 65, dus feestdag. Proficiat.) Vanaf het restaurant was het 6 km naar het centrum van Blackpool, dus wij op de fiets er op af.
Blackpool is een plaats met 142.000 inwoners. In deze plaats zijn onder andere het pretpark Pleasure Beach Blackpool en de fabriek van het Engelse sportautomerk TVR gevestigd. 
Blackpool is een kustplaats met een zeer groot strand, een pier en een haven. Het strand van Blackpool wordt altijd zeer goed bezocht, nu ook, want het is heerlijk weer. Het is verder ook een drukke stad. In het centrum zie je ontzettend veel speelhallen en kermisattracties. Het lijkt hier wel Las Vegas in het klein. We kwamen ook nog in een chique dankgebeden terecht. Honderden potentiële danstalenten waren er aanwezig en er was een grote markt van baljurken en balkleding. De dames waren allemaal prachtig opgemaakt. De vlechtjes waren tegen het hoofd gespeld en de jongens hadden allemaal slagen in hun haar.
Het meest indrukwekkend is een grote toren, die op dezelfde manier is gebouwd als de Eifeltoren en ook hoog boven de stad uit stijgt. 158 m hoog.
 
< Vorige   Volgende >