Actuele tijd

Keswick en het lakedistrict PDF Afdrukken E-mail
 
Keswick en het lakedistrict
De zon schijnt als we opstaan en de lucht is blauw. Dat ziet er dus goed uit voor vandaag. We brengen eerst een bezoek aan het plaatsje Keswick. Ook hier weer moeilijk om een parkeerplaats te vinden en betalen. Moeten we weer even aan wennen in Schotland hebben we nergens betaald om te parkeren.
Eerst naar het VVV gegaan. Die zitten in een prachtig gebouw midden in het stadje. We kregen er fantastische informatie.
 
Buiten liep een oud vrouwtje rond die folders uit deelde om te stemmen voor behoud van Europa. Wij hebben haar onze complimenten gemaakt en gezegd, dat ze zo door moest gaan. Uit Europa stappen is geen optie voor het Verenigd Koninkrijk. Het referendum wordt over 4 weken gehouden, dus dat maken wij nog mee!
 
 
Keswick is een prachtig stadje met leuke oude 19e eeuwse gebouwen en een mooi centrum. We treffen een mevrouw aan, die fudge, bij ons beter bekend als Caramel aan het maken is. We proeven het even. Mierezoet!! In het stadje kun je ook allerlei potloden kopen. In deze omgeving werd namelijk vroeger grafiet gedolven en toen bloeide hier de potloodindustrie. Ik las in een boekje dat in de oorlog hier belangrijke documenten in potloden werden verborgen. Via een prachtig, subtropisch park, met heel veel kleuren bloemen en planten liepen wij naar het meer, Derwentwater. Ongelooflijk mooie omgeving. Op het meer wordt veel gevaren, kanoërs , zeilers , maar ook een rondvaartboot. Het is een plaatje om te zien. In het stadje komen we langs de oudste outdoorwinkel van Groot Brittanie ,  maar er zijn er nog veel meer. Er lopen ook heel veel wandelaars rond en uiteraard zijn er ook veel wandelroutes. Kortom een prachtig stadje met een mooie omgeving. 
Als we onze weg vervolgen nemen we de toeristische route door Grasmere en Windermere. Druk, druk druk. Echt toeristische plaatjes met veel watersport en wandelmogelijkheden, maar dat hadden we al gelezen. Wij zien geen parkeerplekken, die geschikt zijn voor ons, dus rijden we door, maar we genieten ook weer van de prachtige route. 
Na de lunch nemen we een gele route en rijden we dwars door de stad Lancaster. We zien de kathedraal, het oude gemeentehuis en de universiteit. Onze bestemming is nu het restaurant The Stags Head in het plaatsje Goosnargh. Als we daar stoppen is het nog steeds 24 graden, dus lekker op het terras met een biertje.
Morgen willen we een dagje naar Blackpool, want daar moeten we volgens onze vorige kroegbaas zeker naar toe.
 
< Vorige   Volgende >