Actuele tijd

Onze laatste dag in Schotland PDF Afdrukken E-mail
Onze laatste dag in Schotland
We hadden een mooie toeristische route uitgezocht om Schotland te verlaten. We reden eerst door een gebied met veel boswachterijen en natuurparken. Heerlijk rustig en mooi om te zien. Het tweede gedeelte van deze route liep door een groen, glooiend en heuvelachtig gebied met heel veel schapen. Het landschap veranderde, we zien geen hoge bergen meer. Op weg naar onze halteplaats, Gretna Green, kwamen we nog voorbij de plaats Lockerbie, waar destijds die vliegtuigramp  heeft plaatsgevonden. We reden eerst door het plaatsje Gretna en kwamen uit bij restaurant Metal Bridge, 5 km voorbij Gretna. Daar parkeerden wij de camper. Het bleek toen, dat we al in Noord Engeland waren terwijl Gretna nog in Schotland ligt.
Na wat gegeten en gedronken te hebben, hebben we de fiets gepakt en zijn we naar Gretna gefietst. Wij wilden ons huwelijk daar vernieuwen!!
De wending Chapel in Gretna bleek een groot toeristisch complex te zijn met een whiskywinkel, een souvenierwinkel, een kledingwinkel, een supermarkt, een zaak met allerlei weddingproducten en ook nog een weddingkapel!
Op het moment dat wij er aanklopten was er een huwelijk bezig, het 8e van die dag! We konden er dus niet in. Was ook niet zo erg, we hadden er wel weer genoeg gezien. Toen we terug fietsten kwamen we langs het Wedding Hotel in Gretna en daar werd juist een bruidspaar ontvangen met doedelzakmuziek. Was erg feestelijk en de mensen waren allemaal zeer chique gekleed.
Verderop kwamen wij langs een Outlet Centrum en dat is altijd interessant. Uiteraard hebben we er ook weer het een en ander gekocht en toen zijn we teruggefietst naar Metal Bridge. Het was de hele dag droog geweest, maar snachts heeft het weer voor 4 dagen geregend.

 
< Vorige   Volgende >