Actuele tijd

Glasgow voorbij PDF Afdrukken E-mail
Glasgow voorbij
We hebben smorgens even gekeken hoe alle gasten vertrokken. Sommige te voet, enkele met de motor en velen met de auto. Wij hebben eerst in Ben More Lodge nog koffie gedronken en toen zijn wij als laatsten vertrokken. We reden eerst een hele tijd langs Loch Lomond. Dit is het langste meer van Schotland, ruim 40 km. Hier en daar werd de weg weer erg smal maar in de regel ging het goed. Hoe dichter we bij Glasgow kwamen hoe drukker het werd. Gelukkig hoefden wij niet de stad in. Na de Erskin Bridge moesten wij links af langs de rivier de Clyde rijden maar wel door Port Glasgow en dat is op zich al een stad. Daarna zijn wij de kustweg weer gaan volgen. We zagen de veerboot naar het eiland Arran waar we van Willemien eigenlijk naar toe moesten, maar dat zit er niet meer in. We vervolgden de kustweg tot in het plaatsje Troon, waar we onze boterham op hebben gegeten op een bankje aan zee. We zagen de vliegtuigen heel laag overkomen want iets verderop lag het vliegveld. De temperatuur was toen al opgelopen tot 26 graden. Toen we nog even in de camper zaten, tikte er een man op de ruit en vroeg om die te openen. Toen ik dat gedaan had zei hij, dat hij wilde zeggen, dat we een mooie camper hadden! Leuk he? Na Troon moesten we weer even terug naar de grote weg omdat we om het vliegveld heen moesten rijden. Vervolgens weer de kustweg door kleine plaatjes en weer diverse golfbanen tot onze camperplaats in het stadje Girvan. Op de grote parkeerplaats aan zee, waar wij moesten staan, werd volop gewerkt. Een ondergrondse parkeergarage? Wij weten het niet. Maar er was nog voldoende plaats voor ons. We staan pal aan zee en hopen vanavond nog zeehonden te zien, maar ook weer een mooie zonsondergang. We kijken uit op een grote rots in zee waar heel veel vogels op zitten en op de achtergrond zien wij het schiereiland Kentyre, bekend van het liedje van the Beatles: Mull of Kintyre.
Het is een leuk dorpje. Je kunt er van alles aan voedsel afhalen, maar Ria heeft besloten om zelf spaghetti te maken. Lekker. In een kroegje hebben we nog wat gedronken en de mail weer gecheckt. Waarschijnlijk gaan we daar vanavond nog even naar binnen voor de gezelligheid.
We zijn er niet meer terug geweest. We hebben een heerlijke wandeling langs het strand gemaakt. Alle zeehonden die we gezien hadden bleken rotsen te zijn toen het eb werd en de zon was kei fel om 21.20 uur. Om 21.30 zou hij ondergaan en toen was er niets meer te zien. Dus ook geen leuke zonsondergang deze keer.
 
< Vorige   Volgende >